NE ZNA SE HOĆE LI SE SKRIPALJ I NJEGOVA ĆERKA OPORAVITI: Stručnjaci smatraju da su im mentalne sposobnosti ugrožene
Foto: Reuters

FIZIČKO STANJE STABILNO

NE ZNA SE HOĆE LI SE SKRIPALJ I NJEGOVA ĆERKA OPORAVITI: Stručnjaci smatraju da su im mentalne sposobnosti ugrožene

Planeta -

Posle napada nervnim agensom mentalni kapaciteti ruskog dvostrukog agenta Sergej Skripalj i njegove ćerke Julije mogli bi biti ugroženi, izjavio je danas britanski sudija Dejvid Vilijams koji je dodao da još uvek nije poznato da li će se oni oporaviti.

"Tačan efekat izloženosti (agensu) na njihovo dugoročno zdravlje ostaje nepoznato iako medicinski testovi ukazuju da bi njihovi mentalni kapaciteti mogli biti ugroženi u za sada neizvesnom stepenu", rekao je Vilijams u odluci.

foto: Youtube/Printscreen

On je dao dozvolu doktorima za analize krvi Skripalja i njegove ćerke kako bi inspektori za hemijsko oružje izveli testove.

Neimenovani konsultant koji leči Skripalje rekao je da oboje nisu u stanju da komuniciraju i da nije moguće proceniti kada ili u kojoj meri će povratiti mentalne kapacitete. Njihovo fizičko stanje je stabilno, dodao je on.

foto: AP

U međuvremenu, policajac Nik Bejli koji je među prvima reagovao posle trovanja Skripalja u Solsberiju, otpušten je danas iz bolnice posle dvonedeljnog lečenja, rekli su zvaničnici.

"Ljudi me pitaju kako se osećam - ali zaista nema reči da objasnim kako se sada osećam", rekao je on u saopštenju dodavši da je "nadrealno" prava reč.

Kurir.rs/Tanjug Foto: Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) SRPSKI DRŽAVNI VRH U SMRTNOJ OPASNOSTI! Vučićev avion može da se sruši!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track