Najnovije vesti

PESKOV: Moskva žali zbog odluke EU da povuče ambasadora
Foto: Reuters

KOMENTAR

PESKOV: Moskva žali zbog odluke EU da povuče ambasadora

Planeta

MOSKVA - Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je danas da Moskva žali zbog odluke EU da povuče svog ambasadora iz Rusije Markusa Ederera radi konsultacija.

"Svakako nam je žao... i da se takve odluke i procene donose",rekao je Peskov i dodao da se Moskva ne slaže sa takvom odlukom i ponovio da "Rusija apsolutno i nedvosmisleno" nije povezana sa slučajem Skripalj.

 

Rusija nije dobila informacije o incidentu od Velike Britanije i ne zna koje podatke London navodi kada sa evropskim kolegama diskutuje o toj temi, dodao je Peskov.

EU je jutros povukla svog ambasadora u Moskvi i naložila mu da se vrati u Brisel radi konsultacija u vezi sa napadom na bivšeg dvostrukog špijuna Sergeja Skripalja nervnim agensom u Velikoj Britaniji. Lideri EU su na samitu u Briselu pružili potpunu podršku Britaniji i odlučili da preduzmu ovu "meru" protiv Moskve.

 

Skripalj i njegova ćerka Julija 4. marta pronađeni u nesvesnom stanju na klupi u Salisburiju, nakon čega su hospitalizovani i nalaze se u teškom stanju.

Britanske vlasti optužile su Rusiju za trovanje, ali nisu za to iznele nijedan dokaz. Moskva je optužbe u više navrata odbacila.

 

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Reuters

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

(KURIR TV VESTI) U ovom srpskom gradu je eskaliralo vršnjačko nasilje. Čak 956 slučajeva nasilja za jedno plugodište!

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...