TRAMP POSLE TERORIZMA U FRANCUSKOJ: Potrebne su nam još čvršće mere, posebno na granicama!
Foto: Reuters

BORBA PROTIV ID

TRAMP POSLE TERORIZMA U FRANCUSKOJ: Potrebne su nam još čvršće mere, posebno na granicama!

Planeta -

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas da nedavna pogubna pucnjava na jugu Francuske ukazuje na potrebu čvršćih mera u borbi protiv Islamske države, posebno kad je reč o pograničnoj bezbednosti.

"Francuska odaje počast velikom heroju", napisao je Tramp na Tviteru, pohvalivši hrabrost francuskog policajca Arnoa Beltrama koji je preminuo nakon što se ponudio da zameni taoca u supermarketu u gradu Treb, gde je u petak izveden islamistički napad.

"Toliko je mnogo hrabrosti u svetu u borbi protiv Islamske države, ali su potrebne još čvršće mere, pogotovu na granicama", poručio je američki predsednik.

Francuski biskup služio je danas misu u čast policajca Beltrama, pozdravivši njegovu "izuzetnu posvećenost" i istakavši da je on "svojim potezom dirnuo celu Francusku", kao i da je Beltramova žrtva "pomogla da se spase nacija".

U terorističkom napadu u petak poginule su tri osobe, dok je policajac Arno Beltram (44) bio teško ranjen, da bi u subotu podlegao povredama.

Francusko ministarstvo unutrašnjih poslova identifikovalo je napadača kao 26-godišnjeg Reduana Lakdima, poreklom iz Maroka, koji se smatrao radikalizovanim i bio je pod policijskim nadzorom.

Lakdima je policija ubila nakon što je Beltram kolegama policajcima pomogao da uđu u supermarket.

Dve osobe su zadržane u pritvoru tokom istrage.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) DA LI ĆE SRBIJA POVUĆI POTPIS SA BRISELSKOG SPORAZUMA?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track