ITALIJA DIGLA VELIKU UZBUNU: Policija u potrazi za teroristom koji planira napad na Rim, zbog pretnje bombom evakuisana dva tržna centra
Foto: Policija

BOMBAŠ

ITALIJA DIGLA VELIKU UZBUNU: Policija u potrazi za teroristom koji planira napad na Rim, zbog pretnje bombom evakuisana dva tržna centra

Planeta -

Italijanska ambasada u Tunisu je dobila anonimnu poruku u kojoj se navodi da postoji opasnost od terorističkog napada u Rimu.

Navodno, rimske vlasti su izdale uzbunu zbog Tunišanina Matlutija Atefa (42) za koga se veruje da je radikalni islamista koji je spreman da izvrši bombaški napad u italijanskoj prestonici.

Kao potencijalne mete napada navedeni su tržni centri, restorani, metro i turističke znamenitosti.

Prema pisanju britanskog Ekspresa, policija je evakuisala popularni tržni centar "Rinaskente" u kome se prodaje firmirana garderoba malo posle 15 sati po lokalnom vremenu.

To se desilo nakon što je italijanski list "Masađero" primio poziv u kome se tvrdilo da je bomba postavljena u jedan automobil nedaleko od tržnog centra, a na lice mesta brzo su došli pripadnici policije i specijalna jedinica za uklanjanje bombi.

Drugi tržni centar iz istog lanca u severnom delu Rima evakuisan je iz bezbednosnih razloga.

Veoma brzo utvrđeno je da je poziv bio lažan.

Tokom celog vikenda jedinice antiterorističke policije raspoređene su u Rimu zbog informacije da je osumnjičeni islamski ekstremista na slobodi.

Diplomatsko predstavništvo u Tunisu je alarmiralo Vrhovnu komandu karabinjera u Rimu koja je izdala uzbunu i naložila potragu za ovim čovekom.

Ateh je već bio poznat italijanskoj policiji po dilovanju drogom i sitnom kriminalu.

Kurir.rs/Tanjug Foto: Policija

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) DA LI ĆE SRBIJA POVUĆI POTPIS SA BRISELSKOG SPORAZUMA?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track