ONI NE SLEDE SAD I EU: Ove zemlje neće proterati ruske diplomate
Sofija, Foto: Vikipedija

medijske tvrdnje

ONI NE SLEDE SAD I EU: Ove zemlje neće proterati ruske diplomate

Planeta -

Iako se veliki broj zemalja odlučio da zbog sučaja Skripalj protera ruske diplomate, neke ne žele da to učine

Bugarska agencija BGNES je, pozivajući se na izjavu Ministarstva spoljnih poslova zemlje, javila da Bugarska nije promenila svoju odluku i ne namerava da proteruje ruske diplomate iz zemlje nakon što su to učinile neke evropske države.

"Do ovog trenutka nema promena, Bugarska nije donosila odluku o proterivanju ruskih diplomata iz zemlje“, navodi agencija saopštenje Ministarstva.

Ni Belgija zasad nije preduzela nikakve "mere solidarnosti“ sa Velikom Britanijom u vezi sa incidentom u Solsberiju, preneo je radio "Premijer“.

Još uvek nema potvrde ove informacije u Ministarstvu spoljnih poslova.

Slovenački premijer u tehničkom mandatu Miro Cerar izjavio je da zvanična Ljubljana neće proterivati ruske diplomate, objavio je portal "Delo“.

"Posle završetka samita, slovenački premijer Miro Cerar saopštio je da Slovenija neće proterivati nijednog ruskog diplomatu, niti će preduzimati druge slične mere“, piše portal.

Ni Austrija neće, kako je danas saopšteno proterati ruske diplomate.

Ranije je 14 zemalja EU, kao i SAD, Kanada i Ukrajina odlučilo da protera ruske diplomate u vezi sa incidentom u Solsberiju.

U britanskom gradu Solsberiju 4. marta su otrovani bivši pukovnik Glavne operativne uprave Rusije (GRU), Sergej Skripalj, koji je radio za britanske obaveštajne službe, i njegova ćerka Julija. Britanska strana tvrdi da je u trovanje Skripaljevih supstancom A-234 umešana Rusija.

Kurir.rs/Sputnjik Srbija

Foto: Vikipedija

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: ZAŠTO SE SRPSKIM ZVANIČNICIMA ZABRANJUJE ULAZAK NA KOSOVO I METOHIJU?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja