(VIDEO) MIR I TOPLA SUPA: Netanjahu pušten iz bolnice, virusnu infekciju lečiće kod kuće
Foto: EPA

DOBRO PROŠAO

(VIDEO) MIR I TOPLA SUPA: Netanjahu pušten iz bolnice, virusnu infekciju lečiće kod kuće

Planeta -

JERUSALIM - Premijer Izraela Benjamin Netanjahu (68) pušten je iz bolnice rano jutros pošto su lekari ustanovili da boluje od virusne infekcije.

On je sinoć prevezen u Medicinski centar Hadasa u Ein Keremu zbog visoke temperature i kašlja.

"Premijer je završio seriju ispitivanja. Testovi ukazuju na blagu virusnu infekciju gornjeg respiratornog trakta", navedeno je u bolničkom saopštenju. U bolničkom saopštenju je takodje navedeno da se preporučuje odmor uz lekove. Novinski sajt Ynet je objavio da je rendgentski snimak uredan.

Netanjahu je kasnije objavio na Tviteru da se zahvaljuje na brizi, potvrdivši da ide kući.

foto: Reuters

"Siguran sam da će malo odmora i topla supa sve srediti. Laku noć", napisao je Netanjahu.

Netanjahu je bio bolestan poslednjih nedelja i njegovo stanje se pogoršalo jer se nije dovoljno odmarao da bi se u potpunosti oporavio, ocenio je njegov lični lekar Cvi Berkovic u saopštenju kabineta premijera.

Ta danas planiran sastanak užeg sastava vlade, zaduženog za bezbednost, nije odložen. Ukoliko Netanjahu ne može da mu prisustvuje, vodiće ga ministar odbrane Avigdor Liberman, najavio je ministar građevinarstva Joav Galant.

Zbog bolesti Netanjahua odloženo je policijsko ispitivanje u vezi sa korupcionaškom istragom koja se tiče izraelskog telekomunikaciong giganta Bezek. Netanjahu je ispitivan četiri sata u ponedeljak, kao i njegova supruga Sara i stariji sin Jair.

Nakon ispitivanja premijer je objavio video snimak na hebrejskom na Fejsbuku u kome je naveo da je potpuno siguran da će biti oslobodjen sumnji, ponovivši svoju raniju tvrdnju u vezi sa odvojenim slučajevima korupcije, zbog kojih je policija poredložila podizanje optužnice protiv njega: "Neće biti ničega, jer nema ničega".

Kurir.rs/Tanjug

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track