MOSKVA: London da dokaže da nije otrovao bivšeg špijuna Skripalja
Foto: EPA

DOKAZ

MOSKVA: London da dokaže da nije otrovao bivšeg špijuna Skripalja

Planeta -

MOSKVA - Rusko ministarstvo spoljnih poslova zatražilo je danas od Londona dokaz da britanske službe nisu umešane u trovanje bivšeg dvostrukog agenta Sergeja Skripalja u Engleskoj.

"Analiza svih okolnosti pokazuje da su britanske vlasti nezainteresovane da utvrde istinske motive i ustanovi ko su izvršioci napada u Solsberiju i to nas navodi na pomisao o mogućoj umešanosti britanskih obaveštajnih službi u to (trovanje)", navodi se u saopštenju ruskog ministarstva.

Moskva navodi da odsustvo britanskih dokaza ukazuje da je trovanje bilo "velika politička provokacija", prenose agencije.

Velika Britanija optužila je prethodno Rusiju za napad nervnim agensom na nekadašnjeg dvostrukog agenta i njegovu ćerku. Rusija je odbacila optužbe i nazvala ih besmislenim.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da je stav Rusije o trovanju bivšeg obaveštajca Sergeja Skripalja i dalje nedvosmislen i da Moskva ni na koji način nije umešana u taj incident.

"Nadamo se da će sve zemlje koje su se solidarisale sa Velikom Britanijom i donele odluku da proteraju ruske diplomate ipak razmisliti koliko je istinita informacija koja se predstavlja kao dokaz da je Rusija umešana u taj incident", rekao je on.

Više od 20 zemalja proteralo je oko 130 ruskih diplomata zbog slučaja Skripalj iako ne postoji nijedan dokaz da je Rusija umešana.

Kurir/Tanjug/Beta

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track