Najnovije vesti

GURAJU GREŠKE POD TEPIH? Fejsbuk daje svim korisnicima veću kontrolu nad sopstvenim podacima
Foto: Profimedia

daje vam ono što je već vaše

GURAJU GREŠKE POD TEPIH? Fejsbuk daje svim korisnicima veću kontrolu nad sopstvenim podacima

Planeta

Kompanija Fejsbuk će korisnicima omogućiti veću kontrolu nad njihovom privatnošću tako što će olakšati upravljanje podacima i redizajnirati meni za podešavanja, saopšteno je danas iz te kompanije, u svetlu skandala vezanog za curenje ličnih podataka više miliona korisnika.

Iz Fejsbuka navode i da će u narednim nedeljama predložiti ažuriranje kompanijske politike o korišćenju podataka i o pravima i obavezama vezanim za korišćenje njihovog servisa, kako bi se što bolje prikazalo koje sve informacije ta društvena mreža prikuplja i na koji način ih koristi, prenosi agencija Rojters.

Osim redizajniranja menija za podešavanja za mobilne uređaje, Fejsbuk je saopštio da će kreirati novi meni s prečicom za privatnost, koji će korisnicima omogućiti da bolje zaštite svoje naloge i kontrolišu lične informacije.

Takođe će omogućiti korisnicima da obrišu podatke koje su podelili, uključujući postove i upite za pretraživanje.

Prošle nedelje otkriveno je da je firma Kembridž analitika, zajedno sa Fejsbukom, na nezakonit način zloupotrebila više miliona podataka korisnika te mreže uoči američkih predsedničkih izbora.

Zbog te afere, vrednost akcija Fejsbuka na berzama pala je skoro 18 odsto, što je tržišnu vrednost kompanije umanjilo za skoro 100 milijardi dolara.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...