ARAPSKI LIST OTKRIVA: Julija Timošenko primala pare od Gadafija!
Foto: Reuters

KIJEV POČEO ISTRAGU

ARAPSKI LIST OTKRIVA: Julija Timošenko primala pare od Gadafija!

Planeta -

KIJEV - Ukrajinski istražitelji ispituju navode da je bivši libijski lider Moamer Gadafi dao višemilionsku donaciju u evrima za predsedničku kampanju Julije Timošenko 2010. godine, saopštio je ukrajinski poslanik Volodimir Arijev.

Arijev, inače član vladajuće stranke Petra Porošenka, kazao je da su on i drugi poslanici tražili od Nacionalnog biroa za borbu protiv korupcije da ispita navode objavljene u februaru u arapskim novinama Ašark al Auset.

Analitičari komentarišu da je istraga pokrenuta baš kad je objavljena anketa da bi ona, da se danas održavaju predsednički izbori u Ukrajini, osvojila 18,7 odsto glasova naspram 15,6, koliko bi osvojio Porošenko. I to baš kad se Ukrajina sprema za predsedničke izbore, zakazane za mart 2019. godine.

U tekstu se navodi da je Gadafijev predstavnik privatnim avionom stigao u Kijev da bi isporučio torbu sa četiri miliona evra u gotovini za kampanju Julije Timošenko.

foto: Reuters

"Čim se ta informacija pojavila u medijima, trojica poslanika su uputila zahtev Birou sa zahtevom da se proveri ta informacija", rekao je Arijev i dodao da je Biro prihvatio zahtev.

Iz pres službe Julije Timošenko poručili su da je to "glupost" i da informacija nije tačna.

foto: AP

Ovaj slučaj preti da uvuče TimošenkovU u skandal u vezi s Gadafijevom navodnom novčanom umešanošću u izbore u nekim zemljama. U Francuskoj je nedavno pokrenuta istraga o tome da li je bivši predsednik Nikola Sarkozi primio pet miliona evra od Libije kako bi finansirao predsedničku kampanju 2007. godine.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO! Evo gde su završile srpske S-300!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track