UŽASAN KRAJ: Majka troje dece poslala prijateljima oproštajnu poruku, pa se ubila
Foto: Facebook

NIJE MOGLA VIŠE

UŽASAN KRAJ: Majka troje dece poslala prijateljima oproštajnu poruku, pa se ubila

Planeta -

Posle velikih problema sa suicidnim mislima, majka troje dece iz Britanije je rešila da se obesi, a pre toga je poslala cirkularnu poruku svojim prijateljima u kojima ih obaveštava da joj je dosta borbe.

Hejli Kejton (33) pronađena je mrtva u porodičnom domu u Lejlandu. Ova majka troje dece uzrasta 14, 11 i 8 godina, bila je sa svojim suprugom Džonom u braku 13 godina, a sa mentalnim bolestima se borila dugi niz godina.

Kako je izjavio, samoubistvo je počinila vešanjem dok je on bio u kupovini o čemu ga je obavestio prijatelj, jedan od onih koji su primili oproštajnu poruku.

Kada je došao kući, zatekao je dvoje kola hitne pomoći. Iako je Hejli brzo hospitalizovana, preminula je u bolnici istog dana.

Ovoj domaćici to nije bio prvi put da pokušava da se ubije, zbog čega joj je 2017. godine dijagnostifikovan emocionalni poremećaj ličnosti i procenjena je kao osoba sa hroničnim samoubilačkim idejama.

foto: Youtube/Printscreen

Njen suprug je kazao da se godinam zajedno sa njom borio protiv bolesti. Kako je rekao, išao je na konsultacije sa njenim terapeutom zbog sve češćih problema sa kojima su se susretali usled čega je njihov život bio nemoguć.

"5. oktobra bila je veoma uznemirena pa smo otišli da se provozamo kolima i da popričamo o svemu. Kada smo se vratili izgledalo je kao da se oseća dobro. Isto mišljenje sam imao i sutrašnjeg dana, kada je trebalo da otputujemo u Donkaster", rekao je.

Prema dogovoru, oni su hteli da idu u kupovinu, ali je Hejli odustala i Džon je otišao sam. Nedugo posle toga prijatelji su mu javili da je opet obuzimaju misli o samoubistvu.

foto: Youtube/Printscreen

"Završila sam sa borbama, bila je poruka koju mi je Hejli poslala, a koju nam je redovno slala kad god bi joj bilo loše", rekla je njena prijateljica Aneta Tom.

Kako je izjavila, Hejli je često znala da ih uzbuni ovakvim porukama.

"Kada sam dobila poruku od Hejli, brzo sam otišla do njihovog doma, vrata su bila otključana, a ona je bila pored vrata", rekla je Aneta.

U snimku završne reči, mrtvozornik Džejms Njumen je biranim rečima opisao njenu borbu sa samom sobom.

"Dugo je patila zbog psihičkih i psihofizičkih problema, usled čega je dolazilo i do samopovređivanja, koje je bilo jedan od njenih načina da pobedi stres. Nadležne medicinske službe su je redovno kontrolisale i sve je izgledalo da ide ka boljem. Nažalost, umrla je od svojih ruku, međutim, u ovom slučaju ostaje da se pitamo samo zašto" rekao je.

Kurir.rs/The Sun Foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja