(VIDEO) NAPADAČ IZ MINSTERA DELOVAO SAM: Bio je dobro poznat policiji i psihički bolesnik!
Foto: EPA

istraga u toku

(VIDEO) NAPADAČ IZ MINSTERA DELOVAO SAM: Bio je dobro poznat policiji i psihički bolesnik!

Planeta -

Nemačke vlasti su danas saopštile da je 48-godišnji vozač koji je juče ubio dve i ranio 20 osoba u nemačkom gradu Minsteru dobro poznat policiji.

Tužilac Elke Adomajt je izjavila novinarima da su protiv te osobe vođena ukupno četiri sudska procesa, 2015. i 2016, od toga tri u Minsteru i jedan u obližnjem Arnsbergu

.

Ona je objasnila da je počiniliac, čije ime nije saopštila, bio optužen za pretnje, oštećenje imovine, prevaru i bekstvo sa mesta saobraćajne nesreće i dodala da su sve te optužnice odbačene.

Adomajtova je rekla da vlasti "nemaju indikacije da postoji politička pozadina" u jučerašnjem smrtonosnom napadu ispred jednog bara u starom jezgru Minstera. Vlasti isključuju mogućnost terorističkog napada, a mediji prenose da je napadač bio psihički bolesnik.

Šef minsterske policije Hajo Kuhliš je izjavio da je počinilac posedovao četiri apartmana i nekoliko vozila i da je sve njih pretresla policija.U njegovom stanu, koji se nalazi u blizini mesta zločina, nije pronađen eksploziv nego samo jedna neupotrebljiva trofejna mašinka.

Kurir.rs/Beta

Foto EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) HRISTOS VOSKRESE! Srećan Uskrs!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track