Najnovije vesti

(VIDEO) RUSKA VOJSKA: Sirijsku vojnu bazu gađali Izraelci!
Foto: EPA/SOUTH KOREAN DEFENSE MINISTRY HANDOUT

2 BORBENIA AVIONA f-15

(VIDEO) RUSKA VOJSKA: Sirijsku vojnu bazu gađali Izraelci!

Planeta

Ruska vojska saopštila je danas da su dva izraelska aviona F-15 izvela napad na sirijsku vazduhoplovnu bazu u provinciji Homs.

Rusko ministarstvo spoljnih poslova navelo je da su izraleski avioni izveli napad, u kojem je 14 ljudi poginulo, iz libanskog vazdušnog prostora i da j sirijski protivraketni sistem oborio pet od osam ispaljenih raketa.

 

Portparol izraelske vojske nije želeo, zasad, da komentariše te tvrdnje.

U napadu na vazduhoplovnu bazu sirijskog Ratnog vazduhoplovstva, T4, u sirijskoj provinciji Homs poginulo je 14 osoba, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Londonu.

 

Prema rečima direktora tog posmatračkog tela Ramija Abdurahmana, većina poginulih u napadu na vazduhoplovnu bazu bili su Iranci ili pripadnici grupa koje podržava Iran.

U pitanju je "vrlo verovatno američka agresija", međutim, američki zvaničnici su saopštili da SAD nisu izvršile nikakve vazdušne udare na Siriju.

 

Napad na bazu u provinciji Homs izveden je nakon navodnog napada hemijskim oružjem u subotu na grad Dumu u istočnoj Guti, koji kontrolišu pobunjenici i u kome je poginulo je najmanje 40 osoba.

 

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: EPA

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...