Najnovije vesti

(VIDEO) NAJJAČI DOKAZ DA SE SPREMA NAPAD NA ASADA: I ne dolazi od SAD već od saveznika najbližeg Siriji
Foto: Vikipedija

novi udar

(VIDEO) NAJJAČI DOKAZ DA SE SPREMA NAPAD NA ASADA: I ne dolazi od SAD već od saveznika najbližeg Siriji

Planeta

Turski mediji tvrde da je u britanskim vojnim bazama na Kipru zabeležena velika aktivnost, što je po njima siguran znak da se sprema napad na Siriju.

Porast aktivnosti je posebno zabležen posle napada hemijskim oružjem na Dumu.

Moguću udar na Siriju je za sada na stolu SAD, a sve su jača pitanja da li će Britanija u tome slediti svog saveznika. 

Izveštaji iz Turske vezani su za aktivnosti na bazama na ostrvu u pripremi za napad na sirijski režim pod vodstvom Bašara Al Asada.

Zvaničnici britanskog Ministarstva odbrane (MOD) odbacili su ove turske izveštaje kao "spekulacije" prilikom razgovora za Dejli star. Međutim, oni nisu porekli "mogući" rast u aktivnostima u bazama - za što je Ministarstvo odbrane kao razlog navelo napad na terorističke ciljeve u  u Siriji. Avioni RAF - "Tajfun" i "Tornado" stacionirani su na mediteranskom ostrvu u sklopu operacije Šejder - britanske borbe protiv Islamske države.

Pritisak se povećava za Britaniju da se pridruži akciji protiv Sirije - pogotovo kada se tvrdi da  Izrael već uključio lansiranjem projektila sa aviona F-15.

Poslanici parlamenta su upozorili da Britanija ne bi trebalo da stoji po strani pošto Sirija upada u " pakao". Britanija nije bila uključena u prošlogodišnje udare protiv Asadovog režima  pod vođstvom SAD-a - kada je USS Ros ispalio 59 krstarećih raketa na aerodromu Šarat.

Kurir.rs/Daily star

Foto: Vikipedija

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...