(FOTO, VIDEO) HAOS U FRANCUSKOJ! GORI ZAPAD ZEMLJE: Policija rasteruje demonstrante! 27 povređeno, među njima i 11 policajaca!
Foto: Reuters

DRAMATIČNO

(FOTO, VIDEO) HAOS U FRANCUSKOJ! GORI ZAPAD ZEMLJE: Policija rasteruje demonstrante! 27 povređeno, među njima i 11 policajaca!

Planeta -

Nasilni sukobi izbili su na zapadu Francuske između policije, demonstranata i ilegalnih stanara terena na kojem je prvobitno bila predviđena izgradnja aerodroma.

Sukobi su izbili drugi dan za redom kada je policija pokušala da preseli stanare dok su se aktivisti protiv evakuacije stanovnika okupili ispred te lokacije.

1 / 7 Foto: EPA

Lokalni zvanični su preneli da je 11 policaja povređeno u incidentu kao i 16 stanara tokom evakuisanja u mestu Notr-Dam-de-Land kod Nanta.

Prema njihovim rečima, oko 350 osoba opiralo se evakuisanju.

Francuski predsednik Emanuel Makron odustao je u januaru od planova izgradnje aerodroma kod Nanta, posle 50 godina javnih debata i protivljenja ali su vlasti kasnije navele da će evakuisati taj prostor koji je proglašen zabranjenom zonom.

Na lice mesta je upućeno 250 pripadnika žandarmerije, kao i helikopter koji nadgleda operaciju evakuisanja, preneo je list Mond.

Incidenti su se dogodili dok je u Francuskoj u toku štrajk železnice a i osoblja aviokompanije Er Frans.

Kurir.rs/ Beta

Foto: Reuters, EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track