(VIDEO) PROROČKE REČI RUSKOG GENERALA: Upozoravao svet na haos koji se upravo dešava! Evo šta je predvideo!
Foto: AP

PRE MESEC DANA

(VIDEO) PROROČKE REČI RUSKOG GENERALA: Upozoravao svet na haos koji se upravo dešava! Evo šta je predvideo!

Planeta -

Još 13. marta Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da se teroristi spremaju da insceniraju hemijski napad u Siriji.

"Imamo pouzdane informacije da militanti pripremaju insceniranje upotrebe hemijskog oružja od strane vladinih trupa protiv civila. U tom cilju, u nekoliko okruga Istočne Gute skupljeno je mnoštvo žena, dece i starih ljudi dovedenih iz drugih regiona, koji treba da glume žrtve hemijskog incidenta", rekao je načelnik Generalštava Vojske Rusije general Valerij Gerasimov na konferenciji za medije.

"Tamo se već nalaze aktivisti ’belih šlemova‘ i grupe za snimanje sa aparatima za satelitsko emitovanje video-prenosa", rekao je on.

"Ovo je potvrđeno otkrivanjem laboratorije za proizvodnju hemijskog oružja u selu Aftris, oslobođenom od terorista", naglasio je Gerasimov.

"Prema postojećim izveštajima, nakon provokacije, SAD planiraju da optuže vladine snage Sirije za upotrebu hemijskog oružja, pruže svetskoj zajednici takozvane ’dokaze‘ o navodnoj masovnoj pogibiji civila krivicom sirijske vlade i ’ruskog rukovodstva koje ga podržava‘", rekao je načelnik Generalštaba.

"Kao uzvratne mere Vašington planira da izvede raketno-bombaške napade na vladine četvrti Damaska", dodao je on.

Zapad optužio Damask za hemijski napad u sirijskom gradu Dumi u Istočnoj Guti. Moskva je odbacila informacije o hlornoj bombi koju je navodno bacila sirijska vojska. Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je da je cilj ovih kleveta o upotrebi otrovnih materija od strane sirijskih vladinih trupa, zaštita terorista i pravdanje eventualnih spoljnih vojnih napada.

Kurir.rs/ Sputnjik Srbija

Foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

SILA 23. epizoda: Ruski čuvar Crnog mora - raketni sistem Bal-E

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track