SIRIJSKE SNAGE ZAROBILE BRITANSKE VOJNIKE: Vlast preuzela potpunu kontrolu nad Dumom!
Foto: AP

ZAVIJORILA SE ZASTAVA

SIRIJSKE SNAGE ZAROBILE BRITANSKE VOJNIKE: Vlast preuzela potpunu kontrolu nad Dumom!

Planeta -

Pripadnici sirijske vojske zarobili su određen broj britanskih vojnika tokom vojne operacije u području sirijske istočne Gute, prenela je agencija El Majadin.

Zastava sirijske vlade postavljena je iznad grada Dume, poslednje pobunjeničke zone blizu Damaska što označava da su vlasti predsednika Bašara al Asada preuzele punu kontrolu nad istočnom Gutom, saopštila je danas ruska vojska.

"Danas se dogodio važan moment za istoriju arapske republike Sirije - zastava sirijske vlade podignuta je na zgradi u gradu Dumi što označava preuzimanje kontrole nad tim mestom i prema tome nad celokupnom istočnom Gutom", rekao je ruski general Juri Jevtušenko prenose ruske agencije.

U Guti se dogodio navodni hemijski napad u kome je prema podacima opozicionih aktivista poginulo 40 ljudi.

U saopštenju je ruska vojska navela da se situacija u Dumi "normalizuje".

Više od 13.500 sirijskih pobunjeničkih boraca i njihove porodice napustili su Dumu ovog meseca pod takozvanim sporazumu o evakuaciji između pobunjenika i ruske vojske, glavnog saveznika vlade predsednika Bašara al Asada.

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da je 1.500 ljudi napustilo grad u poslednja 24 časa.

SAD su najavile mogući udar na snage sirijskog predsednika Bašara Asada u znak odmazde za navodni hemijski napad u Dumi.

Kurir.rs/ Beta-AFP/ Agencije

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track