(FOTO, VIDEO) BURNO U ALBANSKOM PARLAMENTU: Ramu gađali brašnom i jajima!
Foto: Reuters

OPOZICIJA PROTESTOVALA

(FOTO, VIDEO) BURNO U ALBANSKOM PARLAMENTU: Ramu gađali brašnom i jajima!

Planeta -

Opozicioni poslanici blokirali su danas rad albanskog parlamenta, a premijera, Edija Ramu i njegove ministre, gađali jajima, brašnom i drugim "rekvizitima".

Poslanici opozicione Demokratske stranke zahtevali su oslobađanje pritvorenika koji su poslednjeg dana marta protestovali povećanja cene takse za vozila na auto-putu koji vodi ka moru.

Rasprava je nekoliko puta prekidana, a neki poslanici Demokratske stranke su isključeni iz rasprave.

foto: Reuters

Tenzije su, kako se navodi, počele posle govora lidera opozicije i predsednika Demokratske stranke Albanije, Ljuljzima Baše. Protestu u parlamentu su se priključili i poslanici Socijalističkog pokreta za integraciju.

foto: Reuters

Inače, dok nisu počele tenzije, albanski parlament je usvojio zakon koji će građanima Albanije i Kosova omogućiti ostvarivanje prava iz oblasti penzijskog osiguranja.

foto: Reuters

Albanska policija je 31. marta uhapsila 23 ljudi osumnjičenih da su učestvovali na protestu zbog povećanja cena taksa i tom prilikom se sukobili sa policijom.

Trinaest pripadnika policije je tada povređeno, a od 23 privredene osobe, njih 10 je pušteno u kućni pritvor, dok su ostali zadržani u zatvorskom pritvoru.

Opozicija se protivi njiihovom zadržavanju u pritvoru.

Kurir.rs/Tanjug Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track