UPRKOS UDARIMA NA SIRIJU: Dva tima istražitelja OPCW stižu danas u Dumu
Foto: AP

kratka poseta

UPRKOS UDARIMA NA SIRIJU: Dva tima istražitelja OPCW stižu danas u Dumu

Planeta -

Inspektori za oružje iz Organizacije za zabranu hemijskog oružja (OPCW) planiraju da sprovedu svoje planove da danas odu na mesto navodnog napada hemijskim oružjem u sirijskom gradu Dumi, prenose zapadni mediji pozivajući se na dva neimenovana diplomatska izvora.

Tim OPCW na kratko će, uz dobijenu dozvolu, biti raspoređen na mestu gde je navodno više desetina ljudi ubijeno u napadu hemijskim oružjem 7. aprila, navode izvori britanske agencije.

Sirijski ambasador u UN Bašar Džafari rekao je nedavno novinarima da dva istražiteljska tima Organizacije za zabranu hemijskog oružja (OPCW) treba da stignu u Siriju radi istrage o navodnom pogubnom napadu u Dumi.

"Te dve grupe će odvojeno stići u Siriju... Spremni smo da ih ispratimo do lokacije na koju žele da odu, kad god žele", rekao je Džafari. OPCW, međutim, nije potvrdila planove za putovanje svojih istražitelja.

SAD, Francuska i Britanije pokrenule su tokom noći vazdušne udare u Siriji kako bi kaznile predsednika Bašara al Asada zbog navodnog korišćenja hemijskog oružja protiv civila prošle nedelje i kako bi ga odvratili da tako nešto "ponovo uradi".

Kurir.rs/Tanjug

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja