ŽESTOK ODGOVOR PUTINA I ROHANIJA NA NAPAD: Invazijom na Siriju ste samo ohrabrili teroriste!
Foto: EPA

SAVEZNICI SIRIJE REAGOVALI

ŽESTOK ODGOVOR PUTINA I ROHANIJA NA NAPAD: Invazijom na Siriju ste samo ohrabrili teroriste!

Planeta -

Lideri Rusije i Irana saopštili su da je napad Sjedinjenih Država, Francuske i Velike Britanije zakomplikovao izglede postizanja političkog rešenja sedmogodišnjeg rata u Siriji.

Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa iranskim predsednikom Hasanom Rohanijem i složili su se da je napad na Siriju "nelegalna akcija koja negativno utiče na političko rešenje u Siriji, saopštio je Kremlj.

Putin je dodao da je napadom prekršena Povelja Ujedinjenih nacija, a da će napadi dovesti do haosa na međunarodnoj sceni ukoliko se nastave.

Kako je jedan neimenovani zvaničnik rekao za IRNA-u, Rohani je Putinu rekao da "pojedine zapadne zemlje ne žele da Sirija postigne trajnu stabilnost".

"Iran i Rusija ne bi trebalo da dozvole raspirivanje novih tenzija u regionu", rekao je Rohani, dodajući da su vazdušni napadi zapadnih zemalja "invazija" koja za cilj ima da "ohrabri poražene teroriste".

Oglasio se i lider libanskog Hezbolaha Sajed Hasan Nasrala rekao je danas da napad SAD, Francuske i Velike Britanije na Siriju nije postigao ništa - nije pomogao ni pobunjenicima u Siriji, niti je poslužio interesima Izraela.

Nasralah je rekao da se vojska SAD suzdržavala, jer su znali da će veći napad izazvati odmazdu Damaska i njihovih saveznika i na taj način zapaliti region.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track