TURSKA ODBRUSILA MAKRONU: Mi smo samostalna zemlja sa svojim stavom, nema šta da se odvajamo od Rusije!
Foto: Profimedia

OŠTRO

TURSKA ODBRUSILA MAKRONU: Mi smo samostalna zemlja sa svojim stavom, nema šta da se odvajamo od Rusije!

Planeta -

DOHA - Turski vicepremijer Bekir Bozdag izjavio je da Turska ne stoji na istoj poziciji ni sa jednom zemljom po pitanju Sirije i da je njena politika u regionu različita od politike Irana, Rusije i SAD.

Bozdag, koji je i portparol turske vlade, kazao je novinarima prilikom posete Kataru da Turska ne okleva da sarađuje ni sa jednom zemljom koja zastupa "korektne principe" u vezi sa Sirijom.

Ovo je bio Bozdagov odgovor na pitanuje novinara u vezi sa ranijom ocenom francuskog predsednika Emanuela Makrona da je podrška koju je Turska pružila raketnim napadima na Siriju pokazala da se Ankara "odvojila" od Rusije".

"Politika Turske prema Siriji nije da bude na istoj poziciji ili protiv neke zemlje. Nema promene u politici koju Turska vodi. Mi nemamo jedinstvenu politiku sa SAD po pitanju YPG (Jedinica za zaštitu naroda sirijskih Kurda) i stanovište Turske se nije promenilo. Mi smo takođe protiv bezuslovne podrške (sirijskom) režimu i ne slažemo se s Iranom i Rusijom u vezi sa tim", poručio je Bozdag.

SAD, Velika Britanija i Francuska u noći između petka i subote izvele su vazdušne udare na Siriju u kojem je ispaljeno više od 100 raketa.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track