(VIDEO) KOMI PLJUJE TRAMPA KAO NAJGORI PROSTAK: Ovih 10 stvari šef FBI ne sme da kaže o predsedniku države
Foto: AP

NEPROFESIONALNO

(VIDEO) KOMI PLJUJE TRAMPA KAO NAJGORI PROSTAK: Ovih 10 stvari šef FBI ne sme da kaže o predsedniku države

Planeta -

Neke stvari profesionalac ipak ne sme da kaže o svom šefu, pogotovo ako mu je šef predsednik SAD, a on je bivši čelnik FBI. Međutim, Džejms Komi, kog je Donald Tramp naprasno otpustio, dozvolio je sebi da u knjizi koju je napisao i nizu intervjua priča o američkom predsedniku sve i svašta.

1. Štetočina

"Tramp je kao šumski požar koji će do temelja spaliti naše vrednosti i uverenja, posebno predanost istini. Jedino čemu možemo da se nadamo jeste da će posle šumskog požara na tlu biti mnogo hranljivih stvari, na kojima demokratija ponovo izrasti."

2. Putinov dečko

Komi kaže da je bio šokiran kad je shvatao da Tramp ni javno ni privatno neće da kritikuje predsednika Rusije Vladimira Putina.

"Razumijem da iz geopolitičkog razloga neće javno da ga blati, ali on ni privatno nikada, nikada ne bi bio kritičan prema Putinu."

3. Spletkaroš

"Tramp je od početka govorio da 'ako izgubim, znači da je sistem namešten'. Znali smo da bi mi samo išlo u korist ako Obamina administracija izađe u javnost i kaže 'Rusi mu pomažu da pobedi jer Putin patološki mrzi Hilari Klinton'. Samo bi rekao - eto, rekao sam vam."

4. Nemoralni pohotnik

Komi tvrdi da još "ne može da proceni da li veruje Trampu kad kaže da u Moskvi nije spavao s prostitutkama koje su urinirale po njemu". Takođe navodi da je brifing tokom kog je Tramp stalno nabrajao sve žene koje su ga neopravdano optužile za seksualno zlostavljanje i neprimereno diranje bio najbizarniji u njegovom životu.

foto: AP

5. Manipulator

Bivši šef FBI ispričao je da se tokom jednog javnog angažmana sakrio iz zavese da bi izbegao da ga Tramp zagrli, što je, navodno, njegova televizijska taktika da pokaže da je neko "deo tima koji mu je odan".

Karma ga kaznila pa je prošao mnogo gore: umesto zagrljaja dobio je poljubac.

"Već su svi mislili da sam mu pomogao da dobije izbore i da sam pokušao da diskreditujem Hilari, a sad još ispada da sam zaista njegov čovek", rekao je Komi i time samo potvrdio da je s razlogom dobio otkaz.

6. Neprofesionalan

Tramp je uradio nešto Komi smatra neprofesionalnim - zvao ga je da zajedno večeraju u Beloj kući.

"Užas, i kršenje pravila, ali nisam mogao da se izvučem", vajkao se Komi. Navodno mu je predsednik na jednoj takvoj večeri u četiri oka rekao da "želi odanost i očekuje je", pa ga je Komi zato uporedio s mafijaškim bosom.

7. Koza nostra

Komi je i u knjizi i u intervjuu naglasio da je Trampu na prvom mestu dobrobit njegove porodice, a ne SAD.

"Porodica, porodica, porodica. A on je u centru svega toga, jedini centar", tvrdi bivši šef FBI i dodaje da je Tramp čovek od monologa, nikako dijaloga.

8. Lažov

Komi je predsednika SAD javno nazvao lažovom.

foto: EPA

9. Autoritaran

Za razliku od svojih predsednika Bila Klintona, Džordža Buša i Baraka Obame, Tramp na sastancima uvek sedi za velikim radnim stolom. Ova trojica su sedela na sofi.

10. Nemoralan

Komi tvrdi da je Tramp pretnja svim osnovama demokratije u SAD, počev od FBI.

"Nije problem u tome što je on lošeg zdravlja, pa ne bi trebalo da bude predsednik, problem je što je on nemoralan, a takav predsednik je loš predsednik", tvrdi Komi.

Kurir.rs/Express

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track