(VIDEO) STRAVIČNE ISPOVESTI PUTNIKA AVIONA KOME JE EKSPLODIRAO MOTOR: Krvi je bilo svuda, žena je dopola visila!
Foto: Printscreen Facebook

preživeli horor

(VIDEO) STRAVIČNE ISPOVESTI PUTNIKA AVIONA KOME JE EKSPLODIRAO MOTOR: Krvi je bilo svuda, žena je dopola visila!

Planeta -

Putnici koji su jedva preživeli let avionom “Sautvest erlajnsa” kome je sinoć eksplodirao motor tokom leta opisali su horor kroz koji su prošli.

U ovoj nesreći poginula je Amerikanka Dženifer Riorden (43), koja je sedela uz prozor kod motora. Delovi turbine su razbili prozor i teško povredili ženu, koja umalo nije bila isisana iz aviona. Kada je već bila od kuka nadole van aviona putnici su uz nadljudske napore uspeli da je povuku natrag na sedište i tako su je držali sve dok avion nije sleteo. Scena je bila jeziva, a prema svedočenjima putnika njene krvi je bilo svuda po avionu.

foto: Printscreen Facebook

Jedan od putnika, Marti Martinez, objavio je video uživo na Fejsbuku baš u trenutku kad se odvijala drama.

"Nešto nije u redu sa našim avionom! Čini se da padamo! Imaćemo prinudno sletanje", rekao je u uznemirujućem snimku Martinez koji je tokom drame uplatio osam dolara za Wi-Fi kako bi mogao da se pozdravi sa voljenima

"Kad se prozor razbio, ceo avion je smrdeo na pepeo", izjavio je.

Drugi putnici kasnije su ispričali da je krvi bilo svuda. Vladala je panika, a proširile su se i glasine da je neko doživeo srčani udar.

"Posle eksplozije naglo smo propali. Neki su počeli da paniče, bilo baš gadno", rekao je Timoti Burman koji je sedeo u zadnjem delu aviona.

"Neko vreme smo bili van kontrole. Pilot se mučio sa kontrolisanjem aviona. Svi smo mislili da padamo. Žena i ja smo mislili da umiremo. Stvarno smo zahvalni što smo ipak preživeli", rekao je Burman.

"Stjuardese su se rastrčale po avionu. Vladao je haos. Svi su se usresredili na tu rupu gde je bio prozor. Nismo znali šta da radimo sa tim, da prekrijemo prozor ili nešto slično. Sve je smrdelo na dim. Bilo je toliko strašno da ni neki članovi osoblja nisu mogli da sakriju svoj užas", objašnjava on.

Kako je avion počeo da se približava pisti, stjuardese su tražile putnicima da se spreme za udar. Ali samo sletanje prošlo je prilično mirno.

"Bili smo bez jednog motora možda deset minuta. Brzo smo se sa 2.500 metara spustili na 1.500, ali posle toga je bilo lakše, piloti i osoblje su obavili odličan posao", rekao je jedan putnik nakon sletanja.

U avionu koji je leteo na redovnoj liniji Njujork - Dalas nilo je oko 150 putnika i članova posade. U nesreći je poginula Dženifer Riorden, teže je povređeno 12, a lakše sedam ljudi.

Kurir.rs/Heute.at

Foto Printscreen Facebook

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: ŠTA SE UBIJENI NARKO-DILER LUKA RADULOVIĆ pre mesec dana nagodio sa Tužilaštvom za organizovani kriminal?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track