Najnovije vesti

(VIDEO)  SRPSKI PIŠTOLJ NAJPOPULARNIJI NA DARK VEBU: Traže ga kriminalci širom sveta, a plaćaju i bitkoinima
Foto: Shutterstock

razbijena banda krijumčara

(VIDEO) SRPSKI PIŠTOLJ NAJPOPULARNIJI NA DARK VEBU: Traže ga kriminalci širom sveta, a plaćaju i bitkoinima

Planeta

Srpski pištolj "zastava" od 9 mm bio je mega popularan među kriminalcma  čak 14 zemalja, u kojima ga je preko dark veba prodavala američka krijumčarska banda.

Sve je počelo kada je carinik u Melburnu primetio da se u pošiljci nalazi nešto što nije sastavni deo mašine za karaoke, naručene iz Sjedinjenih Američkih Država. Takozvanom dubinskom kontrolom kontrolom otkriveno je da se u mašini nalazi pištolj srpske proizvodnje "zastava" CZ od 9mm.

Muškarac, američki državljanin, koji je u Melburn poslao paket sa pištoljem odmah je uhapšen. On je policijskim inspektorima rekao da je kupio pištolj na "dark vebu" i da ga je platio 3.000 američkih dolara u bitkoinima. Posle njega uhapšeni su i ostali članovi bande koji su švercovali srpske pištolje.

Istražitelji su otkrili da je grupa koristila stranice na "dark webu" da reklamira srpske pištolje koje su jeftino nabavljali (oko 300 dolara po komadu), a zatim to oružje prodavali na velikim tržištima gde su stroži zakoni o nabavci i držanju oružja, kakva je Australija.

Banda je srpske pištolje slala u Australiju, Austriju, Zambiju, Veliku Britaniju, Rusiju, Švedsku, Kazahstan, Holandiju, Francusku, Nemačku, Irsku, Dansku, Kanadu i Belgiju.

Kurir.rs/Daily mail

Foto: Shutterstock

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...