(FOTO) SKANDALOZAN ZADATAK U AMERIČKOJ ŠKOLI: Od đaka traženo da navedu pozitivne strane ropstva!
Foto: Profimedia

drugačija istorija

(FOTO) SKANDALOZAN ZADATAK U AMERIČKOJ ŠKOLI: Od đaka traženo da navedu pozitivne strane ropstva!

Planeta -

Škola u Teksasu uputila je izvinjenje nakon skandaloznog zadatka koji je dodeljen učenicima, a u kojem se traži da se navedu "pozitivne strane ropstva u Americi".

Skandal je izbio nako što je jedan od roditelja na Fejsbuku objavio fotografiju zadatka u kojem se traži od njegovog sina i ostalih učenika 8. reazreda škole u San Antoniju, da navedu "izbalansiran pogled na život robova", odnosno da navedu pozitivne i negativne strane ropstva u američkoj istoriji.

"Šta je, dođavola, ovom lekcijom revizionističke istorije pokušano da se postigne ovde? Koje pozitivne strane, pobogu? Ovo je neprihvatljivo i odvratno" napisao je otac na Fejsbuku.

Nakon toga, ova tema se još više rasplamsala u javnosti kada je Republikanac Joakin Kastro ovaj zadatak objavio na Tviteru i ocenio ga kao "apsolutno neprihvaljiv".

"Tražeći od učenika da ispune ovaj zadatak zapravo dovodi u pitanje činjenicu da je ropstvo nešto što je apsolutno dehumanizirajuće" napisao je Kastro.

Škola je reagovala zvaničnim izvinjenjem orgađujući se od spornog zadatka.

"Da bude jasno, ne postoji debata o ropstvu. Ono je nemoralno i zločin protiv čovečnosti. Iskreno se izvinjavamo zbog bezosećajnosti ovog prekršaja" stoji u izjavi Arona Kindela, zvaničnika škole.

Kurir.rs / Usatoday.com

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track