(VIDEO) MAKRON SE OBRATIO AMERIČKOM KONGRESU: Živimo u vremenu besa i straha!
Foto: Printscreen Youtube

citirao ruzvelta

(VIDEO) MAKRON SE OBRATIO AMERIČKOM KONGRESU: Živimo u vremenu besa i straha!

Planeta -

Francuski predsednik Emanuel Makron obraća se američkom Kongresu, na zajedničkoj sednici Predstavničkog doma i Senata, gde je izjavio da globalne pretnje predstavljaju izazov i SAD i Francuskoj, ocenjujući da "živimo u vremenu besa i straha".

Si-Bi-Es njuz prenosi da Makronov govor u sali slušaju američki potpresednik Majk Pens i ministri iz kabineta predsednika SAD Donalda Trampa, koji je uoči Makronovog obraćanja na Tviteru naveo da "jedva čeka da ga gleda", da je to "velika čast i nešto što se retko dozvoljava", kao i da će "on biti SJAJAN!", misleći na Makrona.

Predsednik Francuske je u govoru poručio da "nas bes samo koči i oslabljuje" i citirao nekadašnjeg američkog predsednika Frenklina Delano Ruzvelta da je "jedina stvar od koje treba da strahujemo sam strah".

Navodi se da je Makron upozorio na uspon ekstremnog nacionalizma.

"Moramo da držimo oči širom otvorene zbog novih rizika koji su pred nama. Uveren sam da ćemo, ukoliko odlučimo da šire otvorimo oči, biti snažniji. Prebrodićem o opasnosti", poručio je Makron.

On je ocenio da će ukoliko ne budu delovale, međunarodne institucije UN i NATO prestati da postoje. Američka televizije je prenela da je Makron podsetio i na terorističke napade koji su se u poslednjih pet godina dogodili u SAD i Evropi, nazivajući ih "užasnom cenom slobode i demokratije".

Kurir.rs/Tanjug

Foto printscreen YT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track