ALARM U BANKARSKOM SEKTORU: Dojče banka otpušta silu radnika do kraja 2018.
Foto: Reuters

PAO IM PROFIT

ALARM U BANKARSKOM SEKTORU: Dojče banka otpušta silu radnika do kraja 2018.

Planeta -

FRANKFURT - Dojče banka je objavila danas da je u prvom kvartalu 2018. ostvarila neto profit od 120 miliona evra, što predstavlja pad od 79 odsto u odnosu na prošlu godinu.

Banka je najavila planove za značajno smanjenje radne snage do kraja 2018. godine, posebno u sektoru korporativnog i investicionog bankarstva i u svom poslovanju u oblasti infrastrukture, a smanjiće i aktivnosti u trgovanju obveznicama i akcijama, naročito u Sjedinjenim Državama i Aziji.

Zajmodavac sa sedištem u Frankfurtu našao se "pod lupom" akcionara budući da već tri godine uzastopno beleži gubitke, između ostalog i prošle godine u iznosu od 497 miliona evra.

U svim oblastima poslovanja zabeleženi su znatno niži prihodi nego u istom lanjskom periodu. Tako su prihodi u poslovima upravljanja imovinom smanjeni za 10 procenata u odnosu na isti period 2017., a u privatnom i komercijalnom bankarstvu za dva odsto. Zajednički akcionarski kapital Tier 1 (CET1) iznosio je 13,4 posto na kraju prvog kvartala, naspram 14,0 procenata na kraju 2017. godine.

foto: AP

Kristijan Zeving: Trenutni prihodi nisu prihvatiljivi za naše akcionare

Kristijan Zeving, nedavno imenovani novi glavni izvršni direktor Dojče banke, naglasio je potrebu prilagođavanja strategije u nekoliko oblasti poslovanja, navodeći da "nema vremena za gubljenje jer trenutni prihodi nisu prihvatljivi za naše akcionare".

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track