Najnovije vesti

MAKRON ISPRAĆEN IZ AMERIKE KAO SUPERSTAR: Prošao test i postao hit na internetu!
Foto: Fonet/ AP

bez obzira na učinak

MAKRON ISPRAĆEN IZ AMERIKE KAO SUPERSTAR: Prošao test i postao hit na internetu!

Planeta

Predsednik Francuske Emanuel Makron napustio je Vašington kao super zvezda, bez obzira da li je ubedio američkog predsednika Donalda Trampa da ostane u Siriji, kako da se odnosi prema Iranu ili bilo šta drugo, ističe AP.

Makron je poboljšao svoj globalni status stojeći rame uz rame sa americkim predsednikom, koga je napao u govoru u Kongersu braneći sopstvenu viziju svetskog poretka, navodi američka novinska agencija.

 

Prema navodima radio komentatora RTL Olivija Mazerola, fransuski predsednik je prošao test, dok list "Parizijen" ističe da se pozicije dvojice državnika o Bliskom istoku i klimatskim promenama nisu promenile.

foto: Reuters/Kevin Lamarque

Kako je naveo AP, intimnost između dvojice predsednika, uključujući Trampov komentar na navodnu Makronovu perut, izazvali su na kratko podsmeh na durštvenim mrežama, ali fokus je ipak bio na suštini posete.

 

Makron je branio svoju strategiju prijateljstva sa Trampom, iako ga drugi lideri doživljavaju kao opasnost međunarodnom svetskom poretku, piše američka agencija.

foto: Reuters / Brian Snyder

AP navodi da je to deo njegove strategije prema svetskim liderima od ruskog predsednika Vladimira Putina, preko iranskog predsednika Hasana Rohanija i njegov argument je da mnogo produktivnije biti u kontaktu sa ljudima poput Trampa nego odbacivati ih.

foto: Fonet / AP

Nakon kritika iznetih na Trampovu politiku u govoru u Kongresu, piše AP, postojao je rizik da se Tramp "okomi" na njega neprijatnim tvitom, međutim Makron je rekao da je njihov odnos na personalnom i nacionalnom nivou izuzetan.

 

Makronova državna poseta biće potpuno različita od sutrašnje radne posete nemačke kancelarke Angele Merkel, koja će pokušati da promeni Trampovo viđenje trgovine, sporazuma sa Iranom i drugih teških pitanja, navodi američka novinska agencija.

 

Kurir.rs / Tanjug

Foto: Fonet / AP

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...