JUČE NA IVICI RATA, DANAS IDILA: Kim i Mun razgovarali OZBILJNO I ISKRENO, na svečanoj večeri i prva dama Severne Koreje
Foto: Reuters

VELIKI NAPREDAK

JUČE NA IVICI RATA, DANAS IDILA: Kim i Mun razgovarali OZBILJNO I ISKRENO, na svečanoj večeri i prva dama Severne Koreje

Planeta -

PANMUNDŽOM, SEUL - Severnokorejski lider Kim Džong-un i predsednik Južne Koreje Mun Džae-in imali su "ozbiljne, iskrene" razgovore o denuklearizaciji Korejskog poluostrva i trajnom miru tokom prve sesije samita u pograničnom selu Panmundžom, saopštio je južnokorejski zvaničnik.

"Dve strane pišu zajednicko saopštenje i dvojica lidera će ga objaviti kada bude završeno", kazao je na brifingu zvaničnik Južne Koreje Jun Jang-čan.

""Dvojica lidera su imala iskren i otvoren razgovor o denuklearizaciji, o uspostavljanju trajnog mira na Korejskom poluostrvu, i o razvoju bilateralnih odnosa", rekao je Jun i dodao da će i supruge dvojice lidera biti na banketu na kraju današnjeg sastanka.

Razgovorima je prisustvovala i Kimova sestra, Kim Jo-džong, koja je prva i uspostavila toplije odnose s Južnom Korejom na Zimskoj olimpijadi u Pjongčangu.

Kim se u crnoj limuzini i u pratnji telohranitelja vratio u Severnu Koreju, ali će kasnije ponovo doći na večeru u Panmundžomu koju organizuje Mun.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja