KRVAVI SUKOB: Izraelski vojnici ubili tri demonstranta na granici s Gazom
Foto: Printscreen Youtube

tRAŽE POVRATAK izbeglica

KRVAVI SUKOB: Izraelski vojnici ubili tri demonstranta na granici s Gazom

Planeta -

Broj Palestinaca koje su ubili izraleski vojnici time je porastao na 41, dok je više od 5.00 njih ranjeno od kako su stanovnci Gaze počeli da održavaju protesta duž granične ograde 30. marta

GAZA - Izraelski vojnici ubili su u petak tri Palestinca na granici s pojasom Gazom, gde se više hiljada njih, petu nedelju za redom, okupilo kako bi zahtevali pravo na povratak palestinskih izbeglica na sadašnju teritoriju Izraela, saopštili su zdravstveni zvaničnici iz Gaze.

Broj Palestinaca koje su ubili izraleski vojnici time je porastao na 41, dok je više od 5.00 njih ranjeno od kako su stanovnci Gaze počeli da održavaju protesta duž granične ograde 30. marta, navodi Rojters.

Izraelska vojska, međutim, tvrdi da su pojedini stanovnici Gaze pokusali da probiju graničnu ogradu.

Nasilje je izbilo samo nekoliko sati nakon što je visoki komesar UN za ljudska prava Zeid Rad Al Husein kritikovao Izrael zbog uporetbe "prekomerne sile" protiv demonstranata, prenosi AP.

Izraleski vojnici, koji su se krili iza utvrđenja sa njihove strane granične ograde, duge 40 kilometara, pucali su na učesnike protesta, koji su se okupili na pet lokacija s strane Gaze, i gađali ih suzavcem.

Zdravstveni zvaničnici Gaze navode da se dvoje učesnika protesta, koji su upucani, nalaze u bolnici u kritičnom stanju, a da je još 600 demonstranata povređeno.

Izraelska vojska navodi da je između 12.000 i 14.000 stanovnika Gaze učestvovalo u "neredima".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track