LAVROV OPLEO PO ZAPADU: Iza izjava o podršci teritorijalnom integritetu Sirije krije se plan za podelu Bliskog istoka
Foto: Reuters

oštRo

LAVROV OPLEO PO ZAPADU: Iza izjava o podršci teritorijalnom integritetu Sirije krije se plan za podelu Bliskog istoka

Planeta -

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je da danas da zapadne zemlje, krijući se iza izjava o podršci suverenitetu, nezavisnosti i teritorijalnom integritetu Sirije, planiraju podelu Bliskog istoka i razbijanje Sirije.

"Za zapadne zemlje su izjave o podršci suverenitetu, nezavisnosti i teritorijalnom integritetu Sirije samo reči koje treba da, po svemu sudeći, zamaskiraju planove o podeli Bliskog istoka i podeli Sirije na delove", rekao je Lavrov tokom sastanka o Siriji sa šefovima diplomatija Turske i Irana, Mevlutom Čavušogluom i Mohamadom Džavadom Zarifom.

On je izneo uverenje da su Rusija, Turska i Iran iskreno zainteresovane za očuvanje celovite Sirije u kojoj "etničke i verske grupe imaju jednaka prava i mogu da žive u miru među sobom i sa susedima".

"Danas je neophodno pomoći Sirijcima da završe čišćenje zemlje od terorista i svi mi pomažemo sirijskoj vladi da podigne mostove nacionalnog pomirenja i da izgradi srušeno", naveo je Lavrov.

On je nazvao neprihvatljivim pokušaje destabilizacije situacije u Siriji, ohrabrivanje ektremista i postavljanje preduslova za dijalog koji nisu u skladu sa rezolucijom 2254 UN.

"To bi značilo stvaranje linija podele u Siriji, i mi se tome protivimo", naveo je Lavrov.

Kurir.rs/Beta

Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja