TRAMP ŽESTOKO KRITIKUJE NOVU LOKACIJU AMBASADE U LONDONU: Mesto je užasno!
Foto: AP / Pablo Martinez Monsivais

NEZADOVOLJAN

TRAMP ŽESTOKO KRITIKUJE NOVU LOKACIJU AMBASADE U LONDONU: Mesto je užasno!

Planeta -

Američki predsednik Donald Tramp ponovo je kritikovao odluku o izgradnji nove ambasade SAD u Londonu, a njenu lokaciju u južnom Londonu kao "lošu" i "užasnu".

Tramp je o ambasadi govorio tri meseca nakon što je rekao da je prodaja objekta u centralnoj londonskoj četvrti Mejferu, gde je prethodno bila ambasada, bila "loš posao".

Predsednik SAD je za loš posao okrivio svog prethodnika Baraku Obamu, iako je preseljenje ambasade dogovoreno tokom mandata Džordža Buša.

Nova ambasada u koštala je milijardu dolara (730 miliona funti).

Tramp je rekao da misli - ali da mora da proveri - da su zvaničnici prodali prethodnu lokaciju za 250 miliona dolara.

"Imali smo najbolju lokaciju u čitavom Londonu. Najbolju lokaciju… A onda je neki genije rekao: Prodaćemo lokaciju, a onda ćemo uzeti novac i izgraditi novu ambasadu. To zvuči dobro, ali ako ostane još para ako se to uradi, zar ne", rekao je Tramp na skupu u Mičigenu.

Nova ambasada u bolje obezbeđenoj zgradi južno od Temze otvorena u januaru ove godine. Tramp je podsetio da nije želeo da preseče vrpcu.

Prodajom ambasade u Mejferu okončano je američko prištvo u toj otmenoj četvrti od 18. veka kada je prvi izaslanik SAD bio Džon Adams, koji je potom postao predsednik.

Kurir.rs/ Beta

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track