(VIDEO) OTAC SE BORIO KAO LAV ZA MALOG ALFIJA! Veštačkim disanjem držao sinčića u životu do poslednjeg trenutka! A onda su se mama i tata slomili...
Foto: Printscreen Facebook/Kate James

TRAGIČNI DETALJI SMRTI MALIŠANA

(VIDEO) OTAC SE BORIO KAO LAV ZA MALOG ALFIJA! Veštačkim disanjem držao sinčića u životu do poslednjeg trenutka! A onda su se mama i tata slomili...

Planeta -

Tom Evans (21), otac malog Alfija, održavao je svog dvogodišnjeg sina na životu disanjem usta na usta, a nije odustajao ni desetak minuta pošto je mališan preminuo u subotu.

Alfi Evans, dečak s retkom degenerativnom bolešću, preminuo je pošto su ga lekari u Liverpulu isključili s aparata za održavanje u životu, a sud nije dozvolio roditeljima da nastave da ga leče u Italiji.

Od trenutka kad su ga isključili s aparata pre pet dana, mališan se borio za dah. Otac mu je pomagao, ali nije mogao da diše umesto njega. Alfi je preminuo u subotu oko 02.30.

"Bio je vrlo težak dan, gledati Alfija kako se bori za dah od ranog jutra. Počeo je da diše i pomislili smo da će sve biti u redu. Ali oko 01.30 sati zazvonio je telefon i javili su nam da se vratimo u bolnicu", ispričao je Dejli mejlu jedan član porodice.

Tom i Kejt su ležali uz svog sinčića dok nije ispustio poslednji dah, a onda su se oboje onesvestili ležeći uz njega.

U međuvremenu, hiljade ljudi došlo je pred bolnicu da se oprosti od malog Alfija. Pevali su pesmu "Nikad nećeš hodati sam" (You will never walk alone) i pustili nekoliko hiljada balona.

Inače, Alfi je rođen zdrav, ali kad mu je bilo šest meseci, lekari su primetili da zaostaje u razvoju. Sredinom 2016. mališan je hospitalizovan zbog kašlja i visoke temperature. Ubrzo su počeli epileptični napadi, njegovo se stanje se pogoršavalo i više nije ni napuštao bolnicu.

1 / 5 Foto: EPA

Iako dijagnoza nije nikad postavljena, veruje se da je mališan bolovao od sindroma mijelodisplazije, niza poremećaja povezanih s disfunkcijom koštane srži, koji izazivaju teška oštećenja mozga, bubrega i ostalih organa. Za tu bolest nema leka.

Kurir.rs/Daily mail

Foto: Facebook/Kate James

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track