RAVNOZEMLJAŠI IMAJU NOVU HIT TEORIJU: Sad tvrde da zemlja ima oblik DIJAMANTA, ali to nije sve
Foto: Profimedia

okupili se da razmene ideje

RAVNOZEMLJAŠI IMAJU NOVU HIT TEORIJU: Sad tvrde da zemlja ima oblik DIJAMANTA, ali to nije sve

Planeta -

Pobornici teorije prema kojoj je Zemlja ravna ploča, održali su konferenciju u Velikoj Britaniji i izneli niz neobičnih teza poput one da gravitacija ne postoji.

Konferencija je okupila 200 učesnika, a mogle su se čuti bizarne teorije poput one da je jedina realna snaga u prirodi - elektromagnetizam, a ne gravitacija.

Pobornici teorije o Zemlji kao ravnoj ploči tvrde da ona ima oblik ravnog diska, a ne sfere.

Na konferenciji, za čiju su ulaznicu učesnici platili 107 funti, izneseno je niz neverovatnih teorija i zapažanja, kao što je ono da je Zemlja "ravna ploča sa spoljnim prstenom od leda".

Drugi pak tvrde da Zemlja na sebi ima kupolu, tačnije neku vrstu "krova", pa i "oblik dijamanta".

"Zemlja je u obliku dijamanta i poduprta je stubovima", tvrdi muzičar Daren Nezbit.

Bez obzira na dokaze koje konstantno objavljuje naučna javnost, dokazujući da je Zemlja sfera, koristeći se pri tome satelitima i snimcima iz svemira, "ravnozemljaši" tvrde da su to sve laži i zavere.

Jedna od najbizarnijih teorija koja se mogla čuti na konferenciji jeste da ljudi žive u nekoj vrsti "Pak-Men sveta" (video-igrica).

Tačnije, tvrde "ravnozemljaši", na rubu sveta se završavaju i prostor i vreme.

Italijanski astronom, fizičar, matematičar i filozof, Galileo Galilej, izbegao je lomaču 21. juna 1633. godine kada je pred Inkvizicijom u Vatikanu pročitao poricanje svoje teorije o tome da Zemlja nije ravna ploča, nego planeta i kao takva deo heliocentričnog sistema, za šta se pre njega zalagao poljski astronom, lekar i ekonomista, Nikola Kopernik.

Zadovoljni zbog toga što je svet "ostao ravna ploča", u Vatikanu su odustali od ideje da pogube Galileja, ali mu je naloženo da se doživotno odrekne svog učenja i da se vrati u vilu u Firenci, ali pod uslovom da živi u strogoj izolaciji, što je on i učinio, tako da je poslednjih osam godina života proveo potpuno sam i posvetio se naučnom radu i eksperimentisanju.

Preminuo je 8. januara 1642. godine.

Kurir.rs/IFL sajens

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja