TRAMP ŽESTOKO BRANIO PRAVO NOŠENJA ORUŽJA: Britanci ne nose puške ali se ubadaju noževima neprekidno!
Foto: Reuters / Joshua Roberts

lobirao za kongres

TRAMP ŽESTOKO BRANIO PRAVO NOŠENJA ORUŽJA: Britanci ne nose puške ali se ubadaju noževima neprekidno!

Planeta -

Predsednik SAD Donald Tramp pozvao je članove američke lobističke grupe Nacionalno udruženje za oružje (NRA) da izaberu više republikanaca u Kongres u cilju odbrane prava na nošenje oružja.

Nekoliko meseci posle ubistva 17 učenika srednje škole u Parklandu na Floridi, Tramp je rekao da demokrate žele da "zabrane oružje" i da bi, ako krenu tim putem, SAD mogle u budućnosti da zabrane i sve kamione i kombije jer su to nova oružja za "teroriste manijake".

"Nikad nećemo odustati od naše slobode. Živećemo slobodni i umrećemo slobodni", rekao je Tramp juče u Dalsu članovima NRA, u pokušaju da pridobije njihove glasove pred novembarske izbore za Kongres.

Tramp je naveo primer Velike Britanije koja ima, kako kaže, izuzetno stroge zakone o vatrenom oružju.

"Čitao sam tekst o bolnici u Londonu u kojoj lije krv po podovima od broja povređenih ubodima nožem. Oni nemaju puške. Umesto njih imaju noževe, a bolnica je kao usred ratne zone" rekao je on.

Posle masakra u Parklandu 14. februara, Tramp je privremeno stavio u drugi plan pitanje prava na nošenje oružja, ali se na godišnjoj konvenciji NRA vratio ranijoj poziciji, obećavši da to pravo koje garantuje Drugi amandman na Ustav SAD nikada neće biti ugroženo dok je on "njihov predsednik".

Kurir.rs / Beta

Foto: Reuters / Joshua Roberts

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track