(VIDEO) JEZIVI EKSPERIMENTI U SEKTI U KOJU JE UPALA I UNUKA SRPSKE PRINCEZE: Morale smo da gledamo silovanja i sakaćenja tela!
Foto: Printscreen/ Twitter

UŽASNI DETALJI

(VIDEO) JEZIVI EKSPERIMENTI U SEKTI U KOJU JE UPALA I UNUKA SRPSKE PRINCEZE: Morale smo da gledamo silovanja i sakaćenja tela!

Planeta -

Svetsku javnost šokirao je najnoviji slučaj povezan sa ozloglašenim kultom "NXIVM" (Nekseum) u kom glavnu ulogu ima doktor koji je sprovodio eksperimente nad brojnim žrtvama, a neki od njih podrazumevali su prisiljavanje žena da gledaju video-snimke silovanja i sakaćenja tela.

Naime, doktor Brendon Porter (44), inače kućni lekar koji živi u Olbaniju (Njujork, SAD) optužen je za nelegalne eksperimente, odnosno realizovanje "strašne studije" na oko 100 ljudi, u organizaciji kontroverznog američkog tajnog društva "NXIVM".

Istraga je otvorena pošto je Dženifer Kobelt, kanadska glumica koja je pristupila pomenutom društvu, prošlog leta podigla tužbu protiv Brendona.

Prema njenim rečima, Brendon je snimao reakcije svojih žrtava dok ih je mučio.

"Nastavio je da snima moju reakciju najmanje deset minuta dok sam se ja borila sa nagonom za povraćanjem i željom da se plačem na sav glas", kazala je ona.

Ona tvrdi da joj je Porter pokazivao slike bez ikakvog upozorenja.

"Izneverio mi je, ne samo kao prijatelj već i kao medicinski radnik kom sam bezbroj puta poveravala svoje zdravlje dok sam bila u Njujorku", napisala je glumica u svojoj izjavi.

Septembra 2017. godine državna kancelarija za profesionalno medicinsko ponašanje Njujorka (OMPC) prosledila je Porteru pismo u kojem piše da se navodi Kobeltove ne tretiraju kao čin neprofesionalnog ponašanja.

Saslušanje je zakazano za 27. jun, a ako se pomenute optužbe pokažu istinitim, Brendon bi mogao ostane bez svoje licence, bude suspendovan ili uklonjen s radnog mesta.

Podsetimo, sekta "NXIVM" se našla pod federalnom istragom nakon optužbi da se bavila ispiranjem mozga i ucenjivanjem žena da postanu "seks robovi".

Jedna od članica sekte je i Indija Oksenberg, ćerka glumice Katarine Oksenberg i unuka srpske princeze Jelisavete Karađorđević.

Kurir.rs/ Dejli mejl

Foto: Printscreen/ Twitter

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track