PAŠINJAN: Nećemo se svetiti prethodnim vlastima BAGDASARJAN: Ako za tebe glasa trećina poslanika, glasamo i mi
Foto: AP

PREVIRANJA U JERMENIJI

PAŠINJAN: Nećemo se svetiti prethodnim vlastima BAGDASARJAN: Ako za tebe glasa trećina poslanika, glasamo i mi

Planeta -

JEREVAN - Kandidat za premijera Jermenije Nikol Pašinjan izjavio je da se neće svetiti prethodnim vlastima ukoliko bude izabran za pemijera.

"Da kažem još jednom, neće biti osvete prema prethodnim vlastima", rekao je Pašinjan novinarima.

Vahram Bagdasarjan, lider jermenske vladajuće Republikanske partije izjavio je 3. maja da će njegova zemlja dobiti novog premijera 8. maja i da će njegova stranka tog dana podržati bilo kog kandidata - uključujući i opozicionog lidera Nikola Pašinijana - ukoliko taj kandidat uživa podršku trećine poslanika.

Bagdasarjan je to rekao Rojtersu pošto se sastao sa Pašinijanom, koji je predvodio prošlomesečne ulične proteste protiv aktuelnih vlasti. Republikanska partija prethodno je bila protiv Pašinjanove kandidature, ali se, kako je ocenila britanska agencija, očigledno predomislila dan posle građanske neposlušnosti, kada su bili blokirani putevi i pruge, a delovi zemlje bili u potpunom zastoju.

Jermeniju potresa politička kriza od 13. aprila, kada su opozicione stranke organizovale proteste, zbog kojih je premijer i prethodno predsednik te zemlje Serž Sargsjan podneo ostavku 23. aprila.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track