(FOTO) KRENULI DA GA ISKLJUČE S APARATA, A ONDA USLEDIO ŠOK: Dečak se probudio iz kome dan pošto su roditelji potpisali da doniraju njegove organe
Foto: Printscreen/ Facebook

ČUDO

(FOTO) KRENULI DA GA ISKLJUČE S APARATA, A ONDA USLEDIO ŠOK: Dečak se probudio iz kome dan pošto su roditelji potpisali da doniraju njegove organe

Planeta -

Trinaestogodišnji dečak u američkoj državi Alabami probudio se iz kome neposredno pošto su njegovi roditelji potpisali papire da doniraju njegove organe.

Trenton Mekinlej pretrpeo je strašnu povredu glave kad su se u martu prevrnula prikolica na kojoj se vozio.

Doktori su rekli roditeljima da dečak neće preživeti i da su njegovi organi odgovarajući za petoro druge dece koja čekaju transplantaciju.

Međutim, dan pre nego što je trebalo da bude isključen s aparata, a neposredno nakon što su roditelji već potpisali papir s odobrenjem za isključenje i transplantaciju organa, Trenton je počeo da pokazuje znake svesti.

Njegova majka Dženifer rekla je da su joj saopštili da je umro na operacionom stolu i da su ga lekari oživljavali čak 15 minuta.

Očajni roditelji su odlučili da doniraju njegove organe da bi barem na taj način osigurali da njihov sin i dalje živi.

"Zbog te odluke ostavili su Trentona na aparatima još nekoliko dana kako bi sačuvali organe. Ali on je tada počeo da se budi. Konačni test njegovih moždanih funkcija bio je zakazan za idući dan, no umesto moždane smrti, testovi su pokazali aktivnost", rekla je majka dečaka.

"Sećam se da sam udario u beton, da je prikolica zatim pala na mene i nakon toga se više ne sećam ničega", rekao je hrabri dečak, kome tek predstoji dugi oporavak.

"Sve je ovo jedno veliko čudo", rekla je njegova majka.

"Dok sam bio u komi, mislio sam da sam na nebu. Bio sam na velikom polju i samo hodao pravo. Ovo je Božje delo, nema drugog objašnjenja", izjavio je dečak.

Kurir.rs/ BBC

Foto: Printscreen/ Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja