JESTE KIM: Otkriven identitet tajanstvenog putnika u Kinu!
Foto: AP

POTVRĐENO

JESTE KIM: Otkriven identitet tajanstvenog putnika u Kinu!

Planeta -

Kina je danas saopštila da se kineski predsednik Si Đinping sastao sa liderom Sevene Koreje Kim Džong unom u Dalianu, na severu Kine.

Kim Džong-un je tokom posete izjavio da Severna Koreja neće imati potrebu za nuklearnim oružjem ukoliko zainteresovane strane uzdrže od neprijateljske politike.

On je dodao da Severna Koreja očekuje izgradnju odnosa zasnovanog na poverenju sa SAD putem dijaloga.

"Nakon prvog sastanka sa drugom Kimom, odnosi između Kine i Severne Koreje i situacija na Korejskom poluostrvu imale su pozitivan progres. Srećan sam zbog toga", rekao je kineski predsednik Si Đinping, prenosi Sinhua.

Sa svoje strane, Kim je rekao da su ovo "pozitivni rezultati istorijskog susreta između mene i druga generalnog sekretara (Sija)“.

foto: AP

Mediji u Japanu i Južnoj Koreji su ranije danas spekulisali ko je bio u avionu koji je u ponedeljak iz Severne Koreje sleteo na kineski aerodrom Dalijan, navodeći da bi to mogao da bude i severnokorejski lider Kim Džong-un, zbog jakih mera obezbeđenja oko aerodroma.

Do susreta je došlo u ponedeljak, što je drugi sastanak njih dvojice, nakon Kimove posete Pekingu u martu, preneo je AP, navodeći da je susret upriličen u vreme kada se Kim priprema za istorijski susret sa predsednikom SAD Donaldom Trampom.

Kurir.rs/ Sputnjik/ Tanjug

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track