JEZIVI DETALJI PORODIČNOG MASAKRA U AUSTRALIJI: Deda ubio četvoro unučića, ćerku i ženu, ali reči njegovog zeta i oca dece ŠOKIRALE SU SVET (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube/9 News Perth

ogavno!

JEZIVI DETALJI PORODIČNOG MASAKRA U AUSTRALIJI: Deda ubio četvoro unučića, ćerku i ženu, ali reči njegovog zeta i oca dece ŠOKIRALE SU SVET (VIDEO)

Planeta -

Katrina Majls i njeno četvoro dece stari između 8 i 13 godina, pronađeni su mrtvi zajedno sa još dve osobe, za koje se pretpostavlja da su njeni roditelji Sinda i Piter Majls. Svi su ubijeni iz vatrenog oružja. Najmasovnije ubistvo u Australiji od 1998. godine, policija tretira kao ubistvo i samoubistvo.

Tela dece pronađena su u petak na porodičnoj farmi Osmington, na zapadu Australije. Policija pretpostavlja da zločin izvršio deda Piter Majls (61), posle čega je ubio i sebe. Otac dece, i pripadnik sekte Jehovini svedoci, rekao je da plakao, ali od smeha.

"Gotovo da su mi suze potekle na oči od smeha. Imam sjajnu, moćnu, jaku porodicu. Dobijaju snagu od Jehove, kao i ja. Možda mislite kako su sve to gluposti, ali mnogo moje snage dolazi od njega. Možda zvuči čudno, ali deca su otišla da spavaju i sada ih nema. Ali ona su sada već u novom sistemu. Kada mi dođemo tamo sve će biti isto, to je kao vremenska razlika", rekao je Kokman.

Kada su ga upitali o izvesnim navodima da je možda umešan u tragediju, Kokman je odgovorio "samo napred".

"Mislim da je to smešno. Izgubio sam četvoro dece. Samo napred, hajde da napravimo žurku. Vi pričajte šta hoćete, nije me više briga, sve sam izgubio. Imam porodicu i ona je dobro. Neću da ih izgubim, ali izgubio sam sve u životu. Ako hoćete da pitate glupa pitanja, odgovoriću vam", rekao je Kokman.

Aron je rekao i da ne veruje da je Piter "pukao" već da je o zločinu razmišljao duže vreme.

"I dalje volim Pitera, da ga nije bilo ne bih imao ni Ketrin ni decu. On mi ih je dao i on mi ih je oduzeo. Piter je dugo pokušavao da sve održi. On je jak... ja ne mogu da živim više, to je to za mene", istakao je on.

Ketrin se sa decom preselila na imanje koje je u vlasništvu njenih roditelja Sinde i Pitera pre oko tri godine. Pre mesec dana Ketrin Majls je na Fejsbuku objavila post u kojem je napisala: "Moj bivši ne prestaje da me prati".

Policijski komesar države Zapadna Australija Kris Doson rekao je da je "jedan muškarac" povezan sa imanjem pozvao policiju u 5:15 časova ujutro.

Kurir.rs/Dejli mejl/BBC

Foto: Printscreen Youtube/9 News Perth

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track