CENA DA SE ZAGRCNEŠ: Ovaj restoran nudi ZLATNU PILETINU, ali bukvalno (VIDEO)
Foto: YT Screenshot

bizarni jelovnik

CENA DA SE ZAGRCNEŠ: Ovaj restoran nudi ZLATNU PILETINU, ali bukvalno (VIDEO)

Planeta -

Kada neko pomene 24-karatno zlato ločično je da janpre pomislite na skupocen nakit, ali ovog puta plemeniti metal koristi se za nešto sasvim drugo.

Reč je najnovijem bizarnom trendu u SAD koji se pojavio u tamošnjim restoranima. Ovoga puta jedan restoran u Njujorku na svoj meni uvrstio je i 24-karatna zlatna pileća krilca.

Krilca se najpre ostave da odleže u slanoj vodi 12 sati (po pola sata za svaki karat), potom prže, umaču u specijalni sos i potom se posipaju prahom od jestivog 24-karatnog zlata.

Iako ovo zvuči neverovatno snobovski, ekstravagantno i preskupo, Njujorčani za ovaj specijalitet rado izdvajaju po 45 dolara, za porciju od 10 krilaca, ili 90 dolara za 20.

Za one koji bi baš da se pokažu kao buržuji, postoji porcija od 50 zlatnih krilaca uz koju ide i boca skupog šampanjca, što im novčanik olakšava za 1.000 dolara.

Najveće pitanje koje se vezano za ovaj specijalitet postavlja je naravno "zašto"?

Brajan maza, predsednik kompanije u čijem je lancu ovaj restoran, rekao je da su zlatnim krilcima ispunili svoju ugostiteljsku misiju.

"Želeli smo da stvorimo nešto što je više nego vrhunski. Nešto što niko do sada nije uradili ili probao pre nas", rekao je.

Kurir.rs / CNN

Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja