EVROPSKI MASONI U PANICI! Događaji u Italiji početak kraja slobodnih zidara? (VIDEO)
Foto: Profimedia, EPA

sudbina

EVROPSKI MASONI U PANICI! Događaji u Italiji početak kraja slobodnih zidara? (VIDEO)

Planeta -

Početkom 2000-ih, Italija je spadala u države koje se smatraju stubovima Evropske unije.

Pre desetak godina, evroskepticizam je u ovoj zemlji egzistirao isključivo na političkoj margini, ali tada je nastupila ekonomska kriza koja je doslovno opustošila ekonomiju.

Danas Italija ima tri miliona siromašnih građana više nego pre krize, a BDP bi se mogao vratiti na nivo iz 2007. tek 2020. godine.

Ovakvu situaciju u zemlji koja je dodatno opterećena stalnim povećanjem broja ilegalnih migranta, iskoristili su dva anti-establišment pokreta, odnosno političke stranke, M5S (pet zvezdica) i Liga koji su građanima obećali 780 evra mesečno za svaku siromašnu porodicu.

Porodicama su obećane i poreske olakšice u iznosu do 3000 evra. Takođe, najavili su i reviziju ugovora sa Evropskom unijom. Naime, prema evropskom Paktu za stabilnost i rast, proračunski deficit je ograničen na tri odsto, a mere koje M5S i Liga najavljuju, prema analizama stručnjaka, proizvešće budžetski deficit u iznosu od neverovatnih 50 milijardi evra!

Inače M5S je mešavina levičarskih i desnčarskih političkih pogleda. Liga je nastala iz Severne lige i vode se kao desničari koji vode antimigrantsku politiku. Kao jedan od prioriteta, buduća koaliciona vlada je najavila proterivanje oko pola milijuna ilegalnih imigranata.

Zbog ove odluke u Evropskoj Uniji su počeli s planovima izgradnje privremenih ustanova za boravak migranata u Italiji, iz kojih će ih se dalje proterivati u njihove matične zemlje koje se većinom nalaze u Africi.

Pre nego što su otkrili budući sastav vlade, M5S i Liga su potpisali ugovor, koji je nazvan "Etičkim kodeksom". U tom ugovoru stoji kako osobe koje su osuđene za kriminal neće moći učesatvovati u radu nove Vlade, a isto stoji i za članove masonskih loža. Zbog toga je odmah reagovala masonska loža "Grand Orient Italia“, u kojoj smatraju da je ovaj ugovor protivustavan. M5S i Ligu uporedili su sa fašistima koji su progonili i osuđivali slobodne zidare.

Kako će na ovo reagovati u EU, gde su brojni važni političari članovi neke masonske lože, tajnog društva ili viteškog reda, zasad nije poznato. Po svemu sudeći, EU ne može da priušti da izgubi još jednog važnog člana zajednice, jer bi to moglo dovesti do potpunog sloma Brisela, koji polako, ali sigurno, sve više gubi političku moć i nadzor nad državama članicama EU.

Istovremeno, u Austriji je na vlasti mladi kancelar Sebastian Kurc koji je prilikom susreta odbio zagrljaj i poljubac predsednika Evropske komisije, Žan-Kloda Junkera. Ovaj evropski političar iz Luksemburga poznat je po preteranoj srdačnosti.

O Junkeru su razni mediji u Evropi pisali kao o slobodnom zidaru, ali i pripadniku tajnog društva "Iluminata Europske Unije". Objavljivani su i snimci "čudnih rukovanja“, koje su neki protumačili kao tajni znak razumevanja i prepoznavanja među masonima. Kako god bilo, Junkera u Italiji verojatno više neće dočekivati toplim zagrljajima.

Kurir.rs/Dnevno.hr

Foto: Profimedia /EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track