OBJAVLJENI DRAMATIČNI POZIVI HITNOJ POMOĆI: Upomoć, napala nas je puma! (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

NAPAD U DIVLJINI

OBJAVLJENI DRAMATIČNI POZIVI HITNOJ POMOĆI: Upomoć, napala nas je puma! (VIDEO)

Planeta -

Jedan Amerikanac je ubijen, a drugi povređen kad ih je pre pet dana napala puma dok su vozili bicikle u planinskom području na oko 30 kilometara istočno od Sijetla, a sada su objavljeni snimci hitnih poziva posle fatalnog napada pume.

U snimcima se čuje kako dispečer pokušava da sazna gde se nalazi žrtva.

Isak Sederbaum vozio je u subotu bicikl po planinskim putevima sa Si Džej Bruksom kada je primetio da ih puma prati. Prema rečima zvaničnika oni su adekvatno reagovali, pokušavajući da oteraju predatora i čak ga udarili biciklom. Ali, kada su zastali da dođu do daha, puma se vratila, ujela Sederbauma za glavu i počela da ga trese pre nego što se ustremila na Bruksa koji je probao da pobegne.

foto: Youtube/Printscreen

Okrvavljen, Sederbaum je seo na bicikl i odvezao se do mesta gde je mogao da uhvati signal. Snimci koje je objavila kancelarija šerifa, pokazali su da nije uspeo da dobije pomoć iz prvog poziva.

"Možete li da me čujete? Upomoć", vikao je, posle čega ga je pozvao sam dispečer.

foto: Youtube/Printscreen

"Napala nas je puma. Ne znam gde sam, pokušavam da siđem niz planinu", bez daha je pričao Sederbaum, ali je biotoliko potresen i uplašen da nije znao da odgovori gde se tačno nalazi.

"Slušaj me. Slušaj. Slušaj. Treba da ostaneš na vezi i okreneš 911 da možemo da te lociramo", rekao mu je dispečer.

Kada je uspeo da dobije centralu uspeo je da se dovoljno sabere i kaže gde se otprilike nalazi. Dok su operativci pokušavali da uhvate GPS signal, rekao je da vidi automobil koji je uspeo da zaustavi.

"Možete li da pričate sa Hitnom službom? Napala me je puma, moj prijatelj je gore", rekao je ženi za volanom.

Ona je počela da pretražuje mapu i pokušala da objasni spasiocima kako da dođu do njih, dok je Sederbaum jaukao u pozadini. "Nećeš da umreš", rekla mu je žena.

Dispečeri su čuli kako joj je Sederbaum rekao da se brine za prijatelja, kao i da ga sve boli. "Znam. Ali odlično se držiš. Ostani miran", rekla mu je žena. U tom trenutku je naišao kamiondžija koji je uspeo da tačno objasni spasiocima gde su.

Prvi tim stigao je za manje od pola sata od prvog poziva. Četiri sata kasnije pronašli su Bruksov bicikl i njegovo telo. Nad njim je stajala puma koja je pobegla kada je policajac zapucao. Satima kasnije, agenti Odeljenja za ribolov i divljinu pronašli su je uz pomoć pasa i ustrelili.

Ispostavilo se da je životinja veoma mršava, a obdukcija će pokazati da li je bila bolesna. Napad pume na Bruksa i Sederbauma bio je prvi u državi Vašington u poslednje 94 godine.

Kurir.rs/Gardijan Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track