KAMIONDŽIJE PARALISALE BRAZIL: Blokirano oko 500 puteva, stala cela zemlja! (FOTO, VIDEO)
Foto: AP

6 DANA PROTESTA

KAMIONDŽIJE PARALISALE BRAZIL: Blokirano oko 500 puteva, stala cela zemlja! (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Autobuski i metro saobraćaj je smanjen u nekoliko brazilskih gradova, a otkazano je i nekoliko letova zbog štrajka kamiondžija koji traje već šest dana.

1 / 6 Foto: AP

Brazilsko ministarstvo javne bezbednosti izdalo je danas saopštenje u kom se navodi da je odblokirano oko 20 odsto od 500 puteva koje su blokirale kamiondžije.

Pregovarači nezadovoljnih kamiondžija dogovorili su se u četvrtak da će prekinuti sa protestima, nakon što je vlada obećala da će stabilizovati cene dizela, što će koštati i do 1,4 milijarde dolara.

foto: AP

Štrajk je počeo zbog revolta kamiondžija prema previsokim cenama dizela.

Zvaničnik brazilske vlade je izjavio da je ona u petak izdala vojsci te zemlje naređenje da uklone blokade sa auto-puteva koje su postavile kamiondžije u štrajku zbog previsokih cena goriva.

Nakon sastanka sa ministrima u prestonici Braziliji, odlučeno je da se vojsci i policiji daju ovlašćenje da uklone blokade.

foto: AP

Predsednik je izjavio da će vlada Brazila imati hrabrosti da zaštiti stanovništvo od protesta, a kamiondžijama je poručio da će biti odgovorni za štetu koju čine državi.

Zbog štrajka, benzinske stanice nisu dobile redovnu isporuku goriva, a trgovinski lanci ne dobijaju neophodne proizvode. U pojedinim gradovima u Brazilu, javne škole i univerziteti nisu održali časove.

Kurir.rs/Tanjug Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track