MAMUDU, HEROJ FRANCUSKE OTVORIO DUŠU: Kad sam video dete da visi sa 4. sprata nisam ni mislio na sebe! Samo sam počeo da se penjem! (VIDEO)
Foto: EPA, Printscreen YouTube

PRVI PUT PROGOVORIO

MAMUDU, HEROJ FRANCUSKE OTVORIO DUŠU: Kad sam video dete da visi sa 4. sprata nisam ni mislio na sebe! Samo sam počeo da se penjem! (VIDEO)

Planeta -

Mladi Malijac Mamudu Gasama (22) osvojio je srca Francuza i celog sveta kad se u ponedeljak, u spektakularnoj akciji zbog koje su ga prozvali Spajdermen, uzverao uz fasadu zgrade do 4. sprata i spasao dečaka (4) koji je visio s terase!

Na svu sreću, na ulici se zatekao ilegalni migrant Mamudu, koji se neverovatnom veštinom i brzinom - za samo 30 sekundi - s ulice popeo na 4. sprat skačući s terase na terasu!

Gasamu zbog ovog herojskog čina slavi cela nacija, a i šire, a sad je i on progovorio i otkrio da uopšte nije razmišljao o tome da je ilegalni migrant i da će skrenuti pažnju vlasti na sebe, pa bi mogli da ga deportuju. Prosto je ugledao dete u nevolji i reagovao instinktivno.

foto: EPA

"Video sam mnogo ljudi koji viču i automobile kako stoje nasred ulice. Nisam ni razmišljao, samo sam počeo da se penjem i, hvala Bogu, spasao dete. Prestravio sam se i, kad smo ušli u dnevnu sobu, počeo sam da se tresem. Morao sam da sednem, noge su mi se odsekle", ispričao je ovaj junak vidno impresioniranom predsedniku Francuske Emanuelu Makronu, koji ga je juče primio u Jelisejskoj palati.

"Bravo", oduševljavao se Makron.

foto: EPA

"Srećan sam što sam prvi put u životu dobio medalju", dodaje skromni Mamudu. On je, inače, ilegalno ušao u Francusku u septembru 2017. i živeo u hostelu u kom utočište često nalaze nevoljnici kao što je on.

Kurir.rs/Dejli mejl

Foto:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track