IZRAEL O NAPADU NA GAZU: Ovo je tek početak!
Foto: Twitter

sukobi ne prestaju

IZRAEL O NAPADU NA GAZU: Ovo je tek početak!

Planeta -

Ministar odbrane Izraela Avigdor Liberman izjavio je da su napadi na Pojas Gaze kao odgovor na granatiranje koje su izvele palestinske snage „tek početak“.

Hamas i ’Islamski džihad‘ već su platili visoku cenu za svoje postupke, a ovo je tek početak. Mi ne nameravamo da ignorišemo niti tolerišemo takve akcije“, izjavio je Liberman, prenosi njegova pres-služba.

Palestinski militanti su od jutra ispalili na desetine granata i, verovatno, raketa na južne regione Izraela, od kojih su neki bili presretnuti sistemima protivraketne odbrane „Gvozdena kupola“.Sistem PVO „Gvozdena kupola“ oborio je nekoliko raketa lansiranih iz Pojasa Gaze na južne pokrajine Izraela, saopštila je ranije pres-služba vojske.

To je od jutros četvrti talas granatiranja, na koji je vojska odgovorila udarima po enklavi. Sirene za uzbunu su se ranije čule u manjim pograničnim selima, kao i u okolini naselja Aškelona i Sderota. Zasad nije navedeno koliki broj raketa je ispaljen poslednji put. Od jutros je izbrojano najmanje 35 ispaljenih raketa.

Armija odbrane Izraela koristila je avijaciju za napad na 35 terorističkih ciljeva u sedam terorističkih kompleksa koji pripadaju terorističkim grupama Hamasu i ’Islamskom džihadu‘“, navodi se u izveštaju o operaciji.

Među napadnutim objektima su štabovi, skladišta oružja, „pomorski ciljevi“ i tunel koji je vodio iz Pojasa Gaze u Izrael preko teritorije Egipta, koji je već deseti podzemni prolaz koji su Izraelci pronašli u poslednjih nekoliko meseci.

Kurir.rs/Sputnjik Srbija

Foto: Tweet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track