TRAMP NE ODUSTAJE: Meksiko će, na kraju, da plati zid! NIJETA: To se NIKADA neće desiti! (VIDEO)
Foto: Profimedia

uporan

TRAMP NE ODUSTAJE: Meksiko će, na kraju, da plati zid! NIJETA: To se NIKADA neće desiti! (VIDEO)

Planeta -

Američki predsednik Donald Tramp optužio je Meksiko da ne radi ništa kako bi sprečio ilegalne migrante da ulaze na američku teritoriju i ponovio raniju pretnju da će ta zemlja pre ili kasnije morati da plati izgradnju zida između nje i SAD.

"Meksiko će, na kraju, da plati zid. Oni ne rade apsolutno ništa kako bi zaustavili ljude iz Meksika, Hondurasa i tamo nekih drugih zemalja da ilegalno ulaze u SAD...Ne rade ništa da nam pomognu", rekao je Tramp obraćajući se pristalicama u Nešvilu.

Kako se navodi, zid je bio jedna od centralnih tema tokom Trampove kampanje, a američki predsednik zamislio je da tako spreči veliki broj ilegalnih ulazaka u SAD iz Meksika, odakle dolaze, kako je sam više puta rekao, najokoreliji kriminalci.

Vrlo brzo Tramp je dobio odgovor meksičke strane.

Sat posle te Trampove izjave meksički predsednik Enrike Penja Nijeto odgovorio mu je na Tviteru da Meksiko nikada neće finansirati taj zid.

"NE. Meksiko NIKADA neće platiti taj zid. Ni sada ni ikada. Iskreno, Meksiko (svi mi)", napisao je meksički predsednik na Tviteru na engleskom, a zatim taj tvit napisao i na španskom jeziku.

Kurir.rs/Beta

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track