PENIS GA ODBRANIO: Optuženi za silovanje primenio OČAJNIČKU TAKTIKU u sudu, porota ZANEMELA (VIDEO)
Foto: Profimedia

bizarno

PENIS GA ODBRANIO: Optuženi za silovanje primenio OČAJNIČKU TAKTIKU u sudu, porota ZANEMELA (VIDEO)

Planeta -

Čovek iz Konektikata optužen za silovanje je oslobođen pošto je koristio neobičnu odbrambenu taktiku: na suđenju je skinuo pantalone i pokazao svoj penis poroti.

Branilac Tod Basert je rekao da je to bila "jedina prava, održiva opcija", u slučaju kada je žena tvrdila da je bila silovana 2012. godini od strane osobe koju opisuje kao Afroamerikanca čiji je penis bio svetliji od boje ostatka njegovog tela.

Žena je 2014. identifikovala njenog silovatelja kao Dezmonda Džejmsa nakon što je videla njegovu sliku u novinama. Postojao je jedan veliki problem, kaže gospodin Basert: penis njegovog klijenta nije odgovarao opisu koji je žrtva dala.

Tokom suđenja, koja je počelo u ponedeljak u Nju Hejvenu, Basert je rekao da je odbrana planirala da koristi nekoliko fotografija penisa optuženog kako bi dokazala da nije kriv. Ali prikom slikanja blic je pokvario kvalitet fotografija.

Teži deo je bilo ubediti svog klijenta da sve pokaže sudu, kaže on.

"Bio je, mislim, veoma neprijatno iznenađen celom idejom", rekao je Basert.

"Objasnili smo mu zašto smo mislili da je napredovao slučaj odbrane.

Verovatno je bio najsnažniji dokaz koji smo mogli da ponudimo. Cela tvrdnja je toliko specifična i tako neobična - nije bilo puno nejasnoća o tome - mi smo mislili, dobro, ako treba iskoristićemo sve da ubedimo porotu".

"Jedna od žena je pogledala. Jedan od muškaraca iz porote je gotovo prasnuo u smeh", izjavila je advokatica odbrane Erika Barber. "Siguran sam da su bili šokirani, ali su sve uradili da to ne pokažu", opisala je ona reakciju porote.

Kurir.rs/Independent

Foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) NAJSMOTANIJI LOPOV NA SVETU! Hteo ciglom da razbije izlog, a potrefio glavu svog pajtosa!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track