Najnovije vesti

ODGOVOR IZRAELA: Avion gađao položaje ekstremista u pojasu Gaze
Foto: Reuters

Uzvratili

ODGOVOR IZRAELA: Avion gađao položaje ekstremista u pojasu Gaze

Planeta

Izraelska vojska saopštila je prethodno da su palestinski ekstremisti ispalili dve rakete sa teritorije Pojasa Gaze na teritoriju Izraela

GAZA - Izraelski avion gađao je dva položaja ekstremista u Pojasu Gaze, javila je večeras agencija Rojters, pozivajući se na izjave Palestinaca iz te oblasti.

To se dogodilo samo nekoliko sati pošto su iz te enklave ispaljene rakete na Izrael.

Izraelska vojska saopštila je prethodno da su palestinski ekstremisti ispalili dve rakete sa teritorije Pojasa Gaze na teritoriju Izraela.

U saopštenju vojske navodi se da je izraelski protivraketni odbrambeni sistem "Gvozdena kupola" presreo jednu od raketa, a da je druga "očigledno pala u Pojas Gaze", preneo je Rojters.

Britanska agencija je pre toga, pozivajući se na izraelsku vojsku i medije, javila da su se na jugu Izraela, u blizini Pojasa Gaze, oglasile sirene koje upozoravaju na mogućnost raketnog napada.

Početkom nedelje zvaničnik Hamasa rekao je da je taj pokret postigao primirje sa Izraelom, kojim se okončava najveća eskalacija nasilja između dve strane.

Sa druge strane, jedan od ministara u izraelskoj vladi rekao je da nikakav sporazum do sada nije postignut.

Prethodno je Izrael pozivao vlade u svetu da osude raketne i minobacačke napade koji su 29. maja izvedeni iz Pojasa Gaze na mete u južnom Izraelu, nakon što su palestinske snage u pojasu Gaze ispalile najmanje 50 raketa i minobacača ka južnom Izraelu.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...