DUTERTE PONOVO NA UDARU JAVNOSTI: Pozvao dve zemljakinje na binu, pa jednu poljubio u usta (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

MALTRETIRA ŽENE

DUTERTE PONOVO NA UDARU JAVNOSTI: Pozvao dve zemljakinje na binu, pa jednu poljubio u usta (VIDEO)

Planeta -

Filipinski predsednik Rodrigo Duterte našao se na udaru javnosti kada je poljubio svoju zemljakinju koja radi u Južnoj Koreji.

Duterte je na skupu u Seulu pozvao dve radnice na binu kako bi im uručio knjige, a onda je jednu od njih poljubio u usta.

One su bile vrlo uzbuđene što su na bini sa predsednikom, ali dok je jednu poljubio u obraz, Duterte je drugoj pokazivao da želi da je poljubi u usta i nije odustao dok se to nije dogodilo.

Nevladine organizacije i korisnici društvenih mreža osuđuju potez filipinskog predsednika i nazivaju ga "odvratnim, teatralnim i seksističkim vladarom". Ovo nije prvi put da Dutertea optužuju za neprimereno ponašanje prema ženama.

Duterte je u subotu izazvao još jedno zgražavanje javnosti nakon što je rekao UN-ovom stručnjaku Dijegu Garsia-Sajanu da ide "do đavola i ne meša se u poslove njegove države".

Garsia-Sajan je kritikovao Filipine rekavši da je nezavisnost sudova u državi pod pretnjom, na šta mu je filipinski predsjednik odgovorio: "On nije posebna osoba i ne priznajem njegovu titulu. Recite mu da se ne meša u poslove moje države. Neka ide do đavola", rekao je Duterte.

Kurir.rs/Index.hr Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track