IPAK BEZ REKORDA: Putin za četiri sata i 20 minuta odgovorio na 79 pitanja (VIDEO)
Foto: EPA

nije nadmašio sebe

IPAK BEZ REKORDA: Putin za četiri sata i 20 minuta odgovorio na 79 pitanja (VIDEO)

Planeta -

Ruski predsednik Vladimir Putin odgovorio je na 79 pitanja tokom tradicionalnog godišnjeg programa "Direktna linija", koji je trajao četiri sata i 20 minuta.

Pored ruskih državljana, ruskom predsedniku je ove godine pitanja postavilo i nekoliko ukrajinskih izbeglica.

Od 27. maja, kada su građani počeli da šalju pitanja, pa sve do kraja programa, stiglo je skoro skoro 2,6 miliona pitanja za Putina.

On je izabrao neka od njih i pročitao ih naglas. Dvanaest pitanja se ticalo ekonomije, sedam je bilo u vezi sa ruskom unutrašnjom politikom, dok se 10 fokusiralo na međunarodna pitanja, kao što su odnosi Moskve sa Vašingtonom i Londonom, rešenje ukrajinske krize, situacija u vezi sa građanima koji govore ruski jezik u baltičkim državama, pitanje Sirije, odnosi s Kinom i uopšte političarima drugih zemalja.

foto: AP

Manji broj pitanja bio je u vezi sa sportom i istraživanjem svemira, medicinom, socijalnom politikom, životnom sredinom, vojskom i industrijskim sektorom.

"Direktna linija sa Vladimirom Putinom" je program koji se emituje uživo preko televizije, tokom kojeg predsednik Rusije odgovara na pitanja građana te zemlje i drugih država.

Prvi put "Direktna linija" sa ruskim predsednikom je održana 24. decembra 2001. godine, a od tada je održana svake godine, osim 2004. i 2012.

Putin je oborio rekord 2013. godine kada je na pitanja odgovarao četiri sata i 48 minuta. Prošle godine, razgovor s predsednikom trajao je tri sata i 56 minuta.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: EPA, AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

INSTRUKTOR URLA NA PUTINA I NE PRESTAJE: Sve vreme GRMI na predsednika! VOZI KO RUS, DAJ GAS, DAJ GAS... (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja